– Kan vi bidra till att minska avfallet genom att få fler att handla lunch i egen låda istället för i engångsförpackning är det förstås väldigt positivt. Vi arbetar redan med olika åtgärder för att bli ett hållbart kontor och det här initiativet passar bra in i vårt miljöarbete, säger Petter Bergström som är regionansvarig på Consid i Göteborg.

Hur tänker ni jobba för att få medarbetarna att haka på?

– Vi kommer att ha matlådor tillgängliga på kontoret och gå ut med information till alla våra medarbetare, både de som jobbar på vårt kontor och de som är ute hos våra kunder. Vi har både interna dragningar och månadsmail där vi kommer att lyfta fram initiativet.

Hur har responsen varit än så länge?

– Bara positiv! Många är intresserade och vill att vi ska verka för att förbättra miljö och klimat på de sätt vi kan.

Arbetar ni med andra miljö- eller hållbarhetsrelaterade frågor i er verksamhet?

– Ja, vi arbetar aktivt med olika CSR-relaterade frågor. Via vår jämställdhetsplattform, QRendezvous, som syftar till att få fler kvinnor att intressera sig för IT/tech-branschen, anordnar vi event över hela landet och samarbetar med många olika bolag för att skapa en förändring, på riktigt.

Kort om Consid

Consid är ett av landets snabbast växande konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring med visionen att skapa ett Sverige i digital framkant. Consid har kontor i 22 svenska städer och totalt cirka 1000 medarbetare.