Tillgänglighet

För information om tillgänglighet, sök i tillgänglighetsdatabasen.

Kontakt

Adress: Packhusplatsen 12
Hållplats: Lilla Bommen
Telefonnummer: +4631105950
E-post: info@maritiman.se
Hemsida: http://www.maritiman.se

Klättra högt upp i skyn och djupt ner under vattenytan. På Maritiman finns många olika fartyg, båtar och pråmar att upptäcka. Gör en djupdykning med ubåten Nordkaparen, hör jagaren Smålands skeppsklocka klämta eller beskåda fyrskeppet Fladens vackra stäv.

För de minsta matroserna finns maskoten Virvelina redo med skattjakter och annat bus, och maskoten Tim som bjuder in till havslabb och experimentshower.

Ladda gärna ned Maritimans audiogude – den är gratis, finns tillgänglig på svenska, engelska och tyska, och är ett oumbärligt verktyg för den som är extra vetgirig.

Avsluta rundvandringen med ett besök på Maritimans kafé Matrosen - en äventyrlig street food diner. Där serveras hamnburgare och annat gott till både stora och små upptäckare - i en helt ny miljö som andas både steampunk, fartyg, nitar och plåt.

Maritiman har blivit belönad med Certificate of Excellence 2018. Den här prestigefyllda utmärkelsen ges till företag som under en lång period har fått toppbetyg från resenärer på TripAdvisor.