I utställningen ingår det suggererande tvåkanaliga videoverket Hometown samt en nyproducerad affischserie för det offentliga rummet.

Hometown är ett hypnotiskt och filmiskt videoverk som visas i Röda Sten Konsthalls stora utställningsrum Katedralen. Dialogen mellan de två huvudpersonerna Ghina Abboud och Lera Luchenko växlar mellan arabiska och ryska och är inspelad i Beirut och Kiev.

I en tid av enorma informationsflöden och en frenetisk besatthet av faktakontroll har Metahaven skapat en stad som rymmer såväl svängdörrar som spegelväggar. En stad där teknik, fiktion och animationer smälter samman i en flerdimensionell sfär och på så sätt ifrågasätter allt. Hometown är en visuell berättelse som påminner oss om att poesi och fiktion är en oumbärlig källa till kunskap i en värld förhäxad av den obevekliga strävan efter autencitet och sanning.

I utställningen ingår även en ny bildserie bestående av två affischer som kommer att visas på olika offentliga platser i Göteborg; planket vid Nils Ericson Terminalen och Vasagatan 16, samt i loungen på Röda Sten Konsthall.

Vernissage
Lördag 3 oktober kl 12.00–17.00. Välkomsttal kl 13.00 med verksamhetschef Mia Christersdotter Norman och curator Oscar Ramos. Röda Sten Konsthall följer folkhälsomyndighetens rekommendationer angående coronaviruset och släpper in begränsat antal ifall det skulle behövas.

Curator
Sunrise, simulation är curaterad av Oscar Ramos som är curator och konstnär baserad i Göteborg. Han är en av grundarna bakom NSFW/SVILOVA, en plattform för samtidskonst, som sedan 2013 har arrangerat online-utställningarna och en mängd offline-utställningar och konstnärssamtal.

Metahaven 
Metahavens arbete består av filmskapande, skrivande och design. Senare separatutställningar inkluderar Turnarounds, e-flux, New York (2019), Version History, ICA London (2018), Earth, Stedelijk Museum Amsterdam (2018), Hometown, Izolyatsia, Kiev (2018) och Information Skies, Auto Italia, London (2016). Bland senare grupputställningar hör Ghost:2651, Bangkok (2018), the Busan Biennale (2018), the Sharjah Biennial (2017) och the Gwangju Biennale (2016). Senare publikationer inkluderar PSYOP: An Anthology (Koenig Books, London, 2018), och Digital Tarkovsky (Strelka Press, Moscow, 2018).

Information

Här kan du läsa mer.