I alla tider har människor korsat hav för att söka sig ett bättre liv – undan fattigdom, krig och förföljelse. Havet är en evighet av både hopp och hot.

I den här utställningen möter du människor som har flytt över olika hav och tagit sig till Sverige – från andra världskriget till idag. Över Östersjön, Öresund, Sydkinesiska havet och Medelhavet. Deras röster är några av miljoner andra. De här rösterna kom iland – och får berätta även för dem som aldrig kom fram.

Inte sedan andra världskriget har så många människor varit på flykt i världen som idag. Varje människa på flykt har sin historia. Alla har sina skäl, sina prövningar, sina förhoppningar. Gemensamt är viljan att överleva och skapa sig ett nytt liv. Alla är del av berättelsen om en av vår tids mest angelägna frågor.

Invigning lördag 18 november kl 13.00. Fri entré.

Invigningstalare är Katinka Lindholm, generalsekreterare för Sverige för UNHCR.
Skådespelare från Backa Teater och Göteborgs Stadsteater gör ett unikt framförande av en svensk översättning av What They Took With Them: a List.

What They Took With Them: a List är ordagrant kollationerad och skriven av Jenifer Toksvig. Dikten är översatt till svenska av Olivia Bergdahl, den framfördes ursprungligen inom UNCHR:s kampanj #WithRefugees.

Information

Här kan du läsa mer om evenemanget.