Ullevi

Bruce Springsteen, David Bowie, Madonna, Michael Jackson och Göteborgssonen Håkan Hellström är några av alla stjärnor som har stått på Ullevis scen. Utomhusarenan invigdes 1958 är den största i landet, med plats för 75 000 konsertbesökare. Ibland kallas den, trots sin ålder, för "Nya Ullevi".
Var: Hörnet av Skånegatan och Ullevigatan.
Hållplats: Ullevi norra och Ullevi södra.

Scandinavium

Här huserar både hockeylaget Frölunda Indians och Gothenburg Horse Show, men också en rad konserter varje år. Under hösten 2017 har den stora inomhusarenan fått en ansiktslyftning. Bland annat finns nu två nya matställen (under evenemangskvällar) Glöd Kök och Bar och Pouls restaurang.
Var: Skånegatan.
Hållplats: Scandinavium eller Korsvägen.

Trädgår’n

Restaurangens historia sträcker sig till våren 1858 när ett första kafé öppnade här. Sedan dess har restaurangen brunnit ner två gånger och den byggnad som finns här idag stod färdig 1998. Sedan dess har fler än 1400 konserter och krogshower ägt rum här. Restaurangen i huset är öppet vid evenemang.
Var: Trädgårdsföreningen.
Hållplats: Kungsportsplatsen.

Stora Teatern

Kulturmecka med allt från nycirkus, teater och scenkonst till musik och samtal. Den smyckade salongen har tre balkonger, takmålningar och ljuskrona i originalskick (även om den idag drivs av el och inte gas) och teatern med sina drygt 6000 kvadrat är idag ett byggnadsminne. I huset finns baren Kristallfoajén och en trappa ner huserar restaurangen Teaterkällaren. Under sommarsäsongen huserar hamburgerrestaurangen The Barn på den rymliga uteserveringen Storköket utanför.
Var: Där Kungsparken möter Avenyn.
Hållplats: Kungsportsplatsen 

Pustervik

Nattklubben Pustervik har varit en del av nöjeslivet i Göteborg sedan 20-talet – först som biograf och sedan teater. I sin nuvarande form har Pustervik funnits sedan 2012 när den gamla bio- och teatersalongen blev en stor konsert- och klubblokal. Akterna varierar mellan stort och smått – lokalt och internationellt. Foajén är öppen på dagtid och serverar bland annat en populär sopplunch. En trappa upp finns restaurangen Matsalen som är öppen alla kvällar utom måndag.
Var: Järntorget.
Hållplats: Järntorget.