Museet har fri entré och Öppna magasinet blandar nostalgiska vardagsprylar med foton, berättelser och tankeväckande frågeställningar. Titta, känn, lyssna, lukta och pröva på – upplev Öppna magasinet med alla dina sinnen. Utställningen Lyx från Lindome visar museets fantastiska samling av stolar och andra möbler från 1700- till 1900-tal. Lär dig om hantverket och inspireras av stolar klädda i moderna tyger. Utöver basutställningarna hittar du alltid en tillfällig utställning med aktuellt och angeläget tema.

I museets lokaler, som en gång var strumpfabrik, finns även butik och kafé. Museibutiken har ett prisvärt och omsorgsfullt utvalt sortiment med en miljömedveten profil. I Forscaféet serveras både lunch och fika i det som förr var fabrikens kök. 

Mölndals stadsmuseum erbjuder även "ENTER - Mölndal", en webbaserad, interaktiv upplevelse där du under en rundvandring i Kvarnbyn tar del av röster och berättelser som sätter platser och företeelser i ett sammanhang. Den guidade turen tar cirka 40 minuter och allt du behöver är en smartphone och ett par hörlurar. Vandringen är tillgänglig på både svenska och engelska och du kan läsa mer på Mölndals stadsmuseums hemsida, eller på entermolndal.se.

Kontakt

Adress: Kvarnbygatan 12
Hållplats: Mölndals museum
Telefonnummer: +46313151650
E-post: museum@molndal.se
Hemsida: http://museum.molndal.se