Varför ska man börja cykla mountainbike?
– Vi älskar själva att komma ut i naturen och då helst på cykel och vi vill dela med oss av de fantastiska upplevelser vi får vara med om årligen. Vi vill lära ut och inspirera till ett eget aktivt och berikande friluftsliv hos deltagarna.

Var hittar man de bästa rundorna?
– Göteborg med omnejd har en hel del fantastisk cykling att erbjuda, många av de finaste turerna går utefter vandringsleder, om inte hela sträckan så åtminstone delvis. Man kan till exempel utgå från Delsjön eller Skatås och följ Bohusleden, mot Jonsered, till Vildmarksleden och sen tillbaka via Vildmarksleden till Bohusleden och Kåsjön samt mot Delsjön och eventuellt Skatås igen. Andra fina stigar finner man om man utgår från Sisjön eller Oxsjön och följ Sandsjöbackaleden söderut ner mot Årekärr, där man eventuellt kan ta röda ner till gröna och vidare till gula, för att sen fortsätta vidare till Torrekullaleden och tillbaka mot Sisjön igen.

Vad får man lära sig hos er?
– Vår målsättning är att alla kursdeltagare efter kursen skall vara väl rustade för att själv kunna cykla någon av de fantastiska lederna i, eller omkring, Göteborg som bitvis är ganska tekniska. Därför är teknikträning den huvudsakliga inriktningen under kursen.

Vem kan delta?
– Vi har inte bara haft rena nybörjare som kursdeltagare utan även multisportare, XC-cyklister och triathleter som behövt finslipa tekniken för att bli snabbare i skogen har deltagit, med gott resultat.

Besök MTB-kursens hemsida.

Se kartor nedan för Jonas förslag på fina och roliga turer.

Delsjön - Ugglemossen - Östra och Västra långvattnet - Getryggen - 8an

Delsjön - Bohusleden - Jonsered

Sisjön - Sandsjöbackaleden - Torrekullaleden