1. Fikamys på Alkemisten Kaffebar

Hösten är perfekt för fika, oavsett regnrusk eller ej. Testa gärna en fika på hippa Alkemisten Kaffebar i Kvillebäcken, där du njuter av hantverkskaffe och hemgjorda bakverk. Det finns så klart många andra mysiga kaféer i Göteborg, du hittar några av dem här.

2. Gå på bio på klassiska Hagabion

Ruggigt ute? Boka bord på Bar Kino och käka en god vegetarisk middag, och se sen en kvalitetsfilm på Hagabion! En toppenkväll i klassiska Viktoriahuset, som byggdes redan 1875. Om Hagabion inte stillar filmsuget finns det fler biografer att välja mellan.

3. Strosa i Botaniska Trädgården 

Botaniska Trädgården är en av Göteborgs riktiga pärlor. Vandra runt och upptäck alla fantastiska växter (över 16 000 arter) eller slå dig ner på en bänk med en vän och bara njut av lugnet.

4. Inspireras av konst i världsklass

Museum och gallerier är härliga platser att vistas på. Oaser mitt i stan som frammanar lugn, kontemplation och inspiration. Ta dig till Göteborgs Konstmuseum där man just nu ställer ut Rembrandts mästerverk ”Batavernas trohetsed till Claudius Civilis”. Det finns massor av andra inspirerande museum och utställningar att besöka, inte minst Göteborgs Konstbiennal.

5. Njut av delikata skaldjur

Fisk och skaldjur från Västkusten och Göteborg håller otroligt hög kvalitet och är ett måste för alla livsnjutare, inte minst nu när hummersäsongen är i full gång. Besök Göteborgs unika fiskmarknad Feskekôrka och ta med dig lite gott, eller ta in några ostron på Restaurang Gabriel. Mer fisk och skaldjur i Göteborg hittar du här.

6. Mysmiddag på Bang

Att gå in på Bang matbar, en restaurang modell mindre på Bangatan, är lite som att gå in i en kär gammal väns vardagsrum. Menyn är kort och byggd utifrån närproducerade ingredienser, vinlistan är noggrant uttänkt och atmosfären välkomnande och opretentiös. Förutom de två–tre huvudrätterna finns det alltid ostron och en generös ost- och charkbricka på menyn. Bara ett litet varningens ord: ett snabbt glas efter jobbet kan lätt utvecklas till en helkväll här.
Bangatan 22

7. Se en konsert på Pustervik

Världsartisterna som passerat Pustervik genom åren är för många att nämna. Klubben vid Järntorget har ett rykte om sig som stadens självklara musikhub och hösten verkar inte bli något undantag. Ni hittar höstens spelschema här
Järntorgsgatan 12

8. Slappna av på Hagabadet

Nära centralstationen, inuti Radisson Blu Hotel, ligger Hagabadets senaste tillskott till samlingen av spaanläggningar och träningscenter – Drottningtorget. Varför inte byta grå hösthimmel mot lite mjuk belysning, blomdofter och en lugnande atmosfär? Testa en av de olika sparitualerna, eller bara dyk ner i närmaste pool och gör absolut ingenting ett tag.
Östra Larmgatan 4

9. Utforska skogens skafferi 

Visst vill vi gärna hålla våra bästa svampställen för oss själva. Men lite hjälp på traven kan vi ge er. Här finns några av de ställen i och runt Göteborg där du kan springa på kantareller, soppar och kremlor. Och skulle du komma hem tomhänt har du ju åtminstone fått en härlig promenad!