Dugges –  öppnar i december

Dugges har tagit över Omnipollos gamla lokaler på Plantagegatan och öppnar bar med sin lokalbryggda hantverksöl. Planen är att dra igång verksamheten i början av december.
Plantagegatan 3a

Boqueria – öppnar den 11 december

Populära spanjoren Boqueria, som livat upp Stockholms krogliv sedan 2012, öppnar nu även i Göteborg. Tapas, pintxos och delikatesser från det spanska köket står på menyn i den avslappnade miljön.
Götaplatsen

Kajutan – öppnar i december

Nu flyttar ännu en restaurang in i Stora Saluhallen, på en helt nybyggd våning. En trappa upp kan du snart njuta av fisk och skaldjur i världsklass på Kajutan, som tidigare låg i Feskekôrka.
Kungstorget

Alkemisten – öppet nu

Populära kaféet Alkemisten har förgyllt Kvillebäcken med kvalitetsbönor sedan 2015. Nu tar ägaren Kristian Hedborg och hans drivna team konceptet vidare och öppnar en filial på Lindholmen med vegetarisk lunch på menyn.
Lindholmen

Tavolo – öppet nu

Götaplatsgruppen har förvandlat de gamla Artilleristallarna på Magainsgatan till en pampig restaurang med imponerande takhöjd. Köket? Italienskt "med en New York-twist".
Magasinsgatan 19

The Goods Basement – öppet nu

Efter succén på Kungsmässan har personerna bakom The Goods Co öppnat ny hamburgerrestaurang i Göteborg. The Goods Basement är inspirerat av USA och dess burgarkultur där det goda ligger i just enkelheten. Här serveras burgare gjort på Black Angus-kött, potatisbröd och ost importerat från USA.
Lorensbergsgatan 6

En Aleigen – öppet nu

Familjeägda hantverksbryggeriet En Aleigen har en förkärlek för belgiska och brittiska ales. En till två lördagar i månaden öppnar de upp sitt tap room och dessutom har de ölprovningar då och då. Håll utkik på Facebook för aktuella datum.
Traktorgatan 4, Kungälv

Nyfiken på hantverksöl? Kolla in vår guide till tap rooms i Göteborg!

Crave – öppet nu

Korv United på Magasinsgatan har skaffat ny vagn, ny meny och bytt namn till Crave. Smakrika sliders, mättande wraps och flera vegetariska och veganska alternativ utlovas.
Magasinsgatan

Lángos Gbg – öppet nu

Saknar du Way Out West och Göteborgs Kulturkalas? Dröm dig bort med klassiska langos på Värmlandsgatan! Här finns allt från traditionella toppings som gräddfil, ost och lök till efterrättsvarianter med nutella och frukt.
Värmlandsgatan 22

Gumman Elvira – öppet nu

Mellan 1888 och 1928 stod Elvira Kjellberg på Grönsakstorget och sålde frukt. Hon har fått ge namn till kvarterskrogen i Bourbon Streets gamla lokaler, där du bland annat kan njuta av tunnbrödspizza, grogg och päron.
Västra Hamngatan 24

Huggorm! – öppet nu

Det här erfarna kockgänget styr pop-ups på olika teman i Smedjan på Sjömagasinet. Maten håller fokus på höga smaker, mat från havet och vårt vegetariska matlandskap. Dryck för kvällen ingår i priset, väl utvald av Sjömagasinets egen sommelier. Håll utkik på deras Instagram för nästa tillfälle.
Adolf Edelsvärds gata 5

Wolfgang vincafé – öppet nu

Gänget bakom restaurang Fabrick har tagit över Más gamla lokaler vid Grönsakstorget och slagit upp dörrarna till Wolfgang vincafé. Här kan du njuta av vin, kaffe och mat hela dagarna, alla dagar – även ute i solen såklart.
Västra Hamngatan 24

Diket – öppet nu

Tre kockar vill skapa sig sin favoritkrog i Majorna. Istället för att fokusera på ett land eller en specifik typ av mat kommer de att bygga allt runt det som de själva tycker är spännande. Du kommer att kunna dricka gott här, redan vid öppningen kommer de att ha sju olika viner på tapp. 
Karl Johansgatan 11

Bastard Burgers – öppet nu

Luleå-Sverige-världen lyder visionen. Bastard Burgers startade sin verksamhet i norr och har nu restauranger runt om i hela Sverige. I mars  flyttar restaurangkedjan in på Södra Larmgatan och ett par veckor senare även restaurangen på Södra Hamngatan. Grundidén är simpel: servera den godaste street food-burgaren du har ätit!
Södra Larmgatan & Södra Hamngatan

Fiskbar 17 – öppet nu

Inga kandelabrar och vita dukar, utan fisk och skaldjur på gatunivå i sann streetfood-anda – det är ambitionen med fiskbaren på Magasinsgatan. Trion bakom Fiskbar 17 utlovar moderna smaker från hela världen och en avslappnad miljö – där det går lika bra att barhänga med cava och ostron som att käka en hel middag.
Magasinsgatan 17

Majornas bryggeripub – öppet nu

Majornas Bryggeri grundades 2014 och är ett småskaligt hantverksbryggeri. I november 2019 så utvecklades verksamheten till att också bli bryggeripub med plats för 100 sittande gäster. Den första av sitt slag i Göteborg. Här serveras i stort sett uteslutande lokalproducerad hantverksöl och vegetariska delikatesser. 
Karl Johansgatan 88

Cereal Bar – öppet nu 

Amerikanska frukostflingor, söta pajer och mac and cheese har tagit sig till Göteborg och Skanstorget. Det breda frukostutbudet serveras från tidig morgon fram till sen eftermiddag. Både glutenfria och veganska alternativ finns att välja bland. 
Skanstorget 1

Tipsa oss gärna om nya ställen, på redaktionen@goteborg.com.