Boqueria – öppnar våren 2020

Populära spanjoren Boqueria, som livat upp Stockholms krogliv sedan 2012, öppnar nu även i Göteborg. Tapas, pintxos och delikatesser från det spanska köket står på menyn i den avslappnade miljön.
Götaplatsen

Bastard Burgers – öppnar mars 2020

Luleå-Sverige-världen lyder ambition. Bastard Burgers startade sin verksamhet i norr och har nu restauranger runt om i hela Sverige. I mars  flyttar restaurangkedjan in på Södra Larmgatan och ett par veckor senare även restaurangen på Södra Hamngatan. Grundidén är simpel: servera den godaste street food-burgaren du har ätit!
Södra Larmgatan & Södra Hamngatan

Fiskbar 17 – öppet nu

Inga kandelabrar och vita dukar, utan fisk och skaldjur på gatunivå i sann streetfood-anda – det är ambitionen med nya fiskbaren som öppnar på Magasinsgatan under hösten. Trion bakom Fiskbar 17 utlovar moderna smaker från hela världen och en avslappnad miljö – där det går lika bra att barhänga med cava och ostron som att käka en hel middag.
Magasinsgatan 17

Majornas bryggeripub – öppet nu

Majornas Bryggeri grundades 2014 och är ett småskaligt hantverksbryggeri. I november 2019 så utvecklades verksamheten till att också bli bryggeripub med plats för 100 sittande gäster. Den första av sitt slag i Göteborg. Här serveras i stort sett uteslutande lokalproducerad hantverksöl och vegetariska delikatesser. 
Karl Johansgatan 88

Cereal Bar - öppet nu 

Amerikanska frukostflingor, söta pajer och mac and cheese har tagit sig till Göteborg och Skanstorget. Det breda frukostutbudet serveras från tidig morgon fram till sen eftermiddag. Både glutenfria och veganska alternativ finns att välja bland. 
Skanstorget 1

Kafé Gapet – öppet nu

Lina Rönsberg har tagit över Café Godhems gamla lokaler på Silverkällegatan och förvandlat dem till ett vegetariskt kafé. Kafé Gapet, med frukost, kaffe och hembakt, slog upp dörrarna i juli.
Silverkällegatan 4

Bombay Street - öppet nu

Passion för mat och en spännande inredning karakteriserar den nya indiska restaurangen Bombay Street på Södra Vägen. Det finns en stor variation av rätter på menyn. Både indiska klassiker men även mindre kända indiska rätter från landets olika regioner återfinns på menyn.
Södra Vägen 77 

Fridas – öppet nu

När indiska restaurangen Masala flyttade till större lokaler började det byggas om på Nobelplatsen. Nu har mexikanska kvarterskrogen Fridas öppnat, och med en kock hämtad direkt från Mexiko verkar det lovande!
Nobelplatsen 2

Social Beer & Wine Bar – öppet nu

Ett brett sortiment av viner, många på glas, och lokalproducerad öl från Göteborgsbryggerier hittar du på Somm:s nya bakficka Social. För den hungrige finns även ost och chark.
Lorensbergsgatan 6

Salut – öppet nu

Peter Orrmyr, som sedan tidigare driver Bord 27, Natur och Totale har nu slagit upp dörrarna för nya matbaren i Stora Saluhallen. "Okrystat kontinental mat", hela-dagen-meny och vinflaskor utlovas i det lilla hörnet där Albert Andersson Chark tidigare höll till.
Kungstorget

Disco in Jalisco – öppet nu

Halvhemliga källarbaren Stranger har slagit ut en vägg och skapat den mexikanska cocktailbaren Disco in Jalisco. Här kan du njuta av tacos, elotes, guacamole och mexikansk grogg på tapp. ¡Arriba!
Kungstorget 14

Bar Bruno – öppet nu

Gänget bakom Champagnebaren och Unity Jazz utökar nu utbudet på Kyrkogatan 13:s innergård. Cocktailbaren Bruno kombinerar klassiska cocktails med hemmafestkänsla och nytänkande smakupplevelser. Håll utkik på barens Instagramkonto för senaste nytt!
Kyrkogatan 13

Pocket in the House – öppet nu

Det resliga, vit-grön-skimrande Regionens Hus nere vid Göteborgs Centralstation stod klart tidigare i år och nu har en ny hyresgäst flyttat in. Pocket in the House är Pontus Frithiofs första restaurang i Göteborg och den bjuder på Pocket by Pontus populära bistrokoncept med allt från goda luncher till takeaway och catering. 
Bergslagsgatan 2

Poh-Keh Drottninggatan – öppet nu

Hawaiianska poke bowls som lagas från grunden med närproducerade råvaror hittar du sedan i maj 2018 på Teatergatans Poh-Keh. Sedan i juli har de ytterligare en restaurang med samma inrikning, i området Fredstan.
Drottninggatan 56A

Stumari – öppet nu

Göteborg har fått sin första georgiska restaurang i Stumari. Beläget i anrika lokaler på Olskroksgatan serverar denna georgiska kvarterskrog specialimporterade viner, grytor, grillat och annat gott. Det gedigna utbudet av mat och dryck, samt den unika inredningen med inhemska målningar och mattor, gör Stumari till en stämningshöjande och inspirerande restaurang.
Olskroksgatan 23

Da Matteo Magasinsgatan expanderar

Populära kaféet, rosteriet och bageriet Da Matteo har vuxit ur sina lokaler på Magasinsgatan. Därför flyttar de nu bageriet till lokalen bredvid och öppnar samtidigt ett nytt orangeri, där tanken är att man ska kunna hänga kvar långt fram på kvällen.
Magasinsgatan 17B

Grönskap – öppet nu

Restaurangen Löfqvist & vi, på Arkadens övervåning, har knoppat av sig till kaféet Grönskap som ligger i gatuplan med entré mot Brunnsparken. Ett grönt och skönt litet växtbaserat ställe med allt från färska juicer, smoothies och raw-bollar till cheesecakes, avokadomackor och matiga sallader.
Arkaden

Mr Cake – öppet nu

Amerikanska bakverk möter svensk fika på det här kaféet som drivs av Roy Fares och Mattias Ljungberg. Efter att ha gjort succé i Stockholm är det nu dags för Göteborg att ta del av deras godsaker. Håll utkik vid Stenpiren!
Stenpiren

Champagneria – öppet nu

Gitarrer och lutor har bytts ut mot ekologisk cava och pintxos i den före detta musikaffären på Sprängkullsgatan. Avenyfamiljen, som nyligen öppnade Foo Kafé vägg i vägg, ligger bakom även den här satsningen. De har valt att inte renovera lokalerna alls, dels av hållbarhetsskäl men även för att skapa en opretentiös atmosfär där själva umgänget är i fokus.
Sprängkullsgatan 10A

Foo Kafé – öppet nu

De gamla banklokalerna vid Skanstorget tillhör numera Avenyfamiljen, som planerar både restaurang och hotell framöver. Men redan nu finns Foo Kafé och Foo Co – coworking space på dagen och pizza, öl och arkadspel på kvällen. Nämnde vi en terrass med bra solläge?
Sprängkullsgatan 10A

Jinx Dynasty – öppet nu

Populära foodtrucken Jinx på Magasinsgatan har expanderat. På nya Victoriagården, bredvid Victoriapassagen, är 39 kvadratmeter vikta åt gänget bakom bun-succén.
Victoriagården

Tipsa oss gärna om nya ställen, på redaktionen@goteborg.com.