Bar Bruno – öppnar hösten 2019

Gänget bakom Champagnebaren och Unity Jazz utökar nu utbudet på Kyrkogatan 13:s innergård. Cocktailbaren Bruno öppnar i början av september (håll utkik på barens Instagramkonto för senaste nytt!) och kombinerar klassiska cocktails med hemmafestkänsla och nytänkande smakupplevelser.
Kyrkogatan 13 

Fridas – öppnar sommaren 2019

När indiska restaurangen Masala flyttade till större lokaler började det byggas om på Nobelplatsen. I sommar öppnar här mexianska kvarterskrogen Fridas, och med en kock på ingång direkt från Mexiko verkar det lovande!
Nobelplatsen 2

Pocket in the House – öppet nu

Det resliga, vit-grön-skimrande Regionens Hus nere vid Göteborgs Centralstation stod klart tidigare i år och nu har en ny hyresgäst flyttat in. Pocket in the House är Pontus Frithiofs första restaurang i Göteborg och den bjuder på Pocket by Pontus populära bistrokoncept med allt från goda luncher till takeaway och catering. 
Bergslagsgatan 2

Kafé Gapet – öppet nu

Lina Rönsberg har tagit över Café Godhems gamla lokaler på Silverkällegatan och förvandlat dem till ett vegetariskt kafé. Kafé Gapet, med frukost, kaffe och hembakt, slog upp dörrarna i juli.
Silverkällegatan 4

Poh-Keh Drottninggatan – öppet nu

Hawaiianska poke bowls som lagas från grunden med närproducerade råvaror hittar du sedan i maj 2018 på Teatergatans Poh-Keh. Sedan i juli har de ytterligare en restaurang med samma inrikning, i området Fredstan.
Drottninggatan 56A

Da Matteo Magasinsgatan expanderar

Populära kaféet, rosteriet och bageriet Da Matteo har vuxit ur sina lokaler på Magasinsgatan. Därför flyttar de nu bageriet till lokalen bredvid och öppnar samtidigt ett nytt orangeri, där tanken är att man ska kunna hänga kvar långt fram på kvällen.
Magasinsgatan 17B

Grönskap – öppet nu

Restaurangen Löfqvist & vi, på Arkadens övervåning, har knoppat av sig till kaféet Grönskap som ligger i gatuplan med entré mot Brunnsparken. Ett grönt och skönt litet växtbaserat ställe med allt från färska juicer, smoothies och raw-bollar till cheesecakes, avokadomackor och matiga sallader.
Arkaden

Mr Cake – öppet nu

Amerikanska bakverk möter svensk fika på det här kaféet som drivs av Roy Fares och Mattias Ljungberg. Efter att ha gjort succé i Stockholm är det nu dags för Göteborg att ta del av deras godsaker. Håll utkik vid Stenpiren!
Stenpiren

Champagneria – öppet nu

Gitarrer och lutor har bytts ut mot ekologisk cava och pintxos i den före detta musikaffären på Sprängkullsgatan. Avenyfamiljen, som nyligen öppnade Foo Kafé vägg i vägg, ligger bakom även den här satsningen. De har valt att inte renovera lokalerna alls, dels av hållbarhetsskäl men även för att skapa en opretentiös atmosfär där själva umgänget är i fokus.
Sprängkullsgatan 10A

Foo Kafé – öppet nu

De gamla banklokalerna vid Skanstorget tillhör numera Avenyfamiljen, som planerar både restaurang och hotell framöver. Men redan nu finns Foo Kafé och Foo Co – coworking space på dagen och pizza, öl och arkadspel på kvällen. Nämnde vi en terrass med bra solläge?
Sprängkullsgatan 10A

Jinx Dynasty – öppet nu

Populära foodtrucken Jinx på Magasinsgatan har expanderat. På nya Victoriagården, bredvid Victoriapassagen, är 39 kvadratmeter vikta åt gänget bakom bun-succén.
Victoriagården

Paradiset – öppet nu

Saltholmens kaffestuga har förvandlats till Paradiset – en restaurang med solsäker uteservering och italienskklingande meny. Håll utkik på Instagram för uppdaterade öppettider.
Saltholmsgatan 60

Faye Emmy – öppet nu

Studio HPKSM:s bakficka har förvandlats till vinbaren Faye Emmy, med ny inredning och uppdaterad meny. Här står goda viner och skön atmosfär i centrum, och köket bjuder på pinchos, ostar och kallskuret.
Parkgatan 21

Carbon – öppet nu

Carbon har fått sitt namn från restaurangens kolugn, och här kommer det att bjudas på fine dining från och med mitten av april. Jean Henkel, som även driver restaurangen Brasa i samma område, ligger bakom nysatsningen.
Barnhusgatan 2

Noot Nordik – öppet nu

På Östra Larmgatan, i samma byggnad som Radisson Blu, öppnar snart restaurangen Noot Nordik Kitchen. Som namnet skvallrar om kommer de att servera lunch, middag och cocktails med nordisk inriktning.
Östra Larmgatan 4

Spanska köket – öppet nu

Populära Spisa Matbar på Övre Husargatan stängde igen dörrarna i december, och i april öppnar istället Spanska köket under ledning av Peter Segerdahl. Inspirationen hämtas från norra Spanien, med allt från spanska pizzor till tapas och baskisk cider på menyn.
Övre Husargatan 3

The Garage Street Food – öppet nu

Varje tisdag klockan 11 till 14 bjuder The Garage in till streetfood-lunch bredvid Jenin Grill på Hisingen. Välj mellan poke bowls, chorizo, burgare och annat gott från marknadens olika foodtrucks.
Turbingatan 10

Tildas Food Lab – öppet nu

I Antibarbarus gamla lokaler vid Kville saluhall kan du numera njuta av asiatisk fusionmat i en avslappnad atmosfär. Menyn, med rätter från Kina, Japan och Korea, hittar du här.
Gustaf Dalénsgatan 6

Tipsa oss gärna om nya ställen, på redaktionen@goteborg.com.