Boqueria – öppnar snart

Populära spanjoren Boqueria, som livat upp Stockholms krogliv sedan 2012, öppnar nu även i Göteborg. Tapas, pintxos och delikatesser från det spanska köket står på menyn i den avslappnade miljön.
Götaplatsen

Huggorm! – öppet nu

Det här erfarna kockgänget styr pop-ups på olika teman i Smedjan på Sjömagasinet. Maten håller fokus på höga smaker, mat från havet och vårt vegetariska matlandskap. Dryck för kvällen ingår i priset, väl utvald av Sjömagasinets egen sommelier. Håll utkik på deras Instagram för nästa tillfälle.
Adolf Edelsvärds gata 5

Wolfgang vincafé – öppet nu

Gänget bakom restaurang Fabrick har tagit över Más gamla lokaler vid Grönsakstorget och slagit upp dörrarna till Wolfgang vincafé. Här kan du njuta av vin, kaffe och mat hela dagarna, alla dagar – även ute i solen såklart.
Västra Hamngatan 24

Diket – öppet nu

Tre kockar vill skapa sig sin favoritkrog i Majorna. Istället för att fokusera på ett land eller en specifik typ av mat kommer de att bygga allt runt det som de själva tycker är spännande. Du kommer att kunna dricka gott här, redan vid öppningen kommer de att ha sju olika viner på tapp. 
Karl Johansgatan 11

Bastard Burgers – öppet nu

Luleå-Sverige-världen lyder ambition. Bastard Burgers startade sin verksamhet i norr och har nu restauranger runt om i hela Sverige. I mars  flyttar restaurangkedjan in på Södra Larmgatan och ett par veckor senare även restaurangen på Södra Hamngatan. Grundidén är simpel: servera den godaste street food-burgaren du har ätit!
Södra Larmgatan & Södra Hamngatan

Fiskbar 17 – öppet nu

Inga kandelabrar och vita dukar, utan fisk och skaldjur på gatunivå i sann streetfood-anda – det är ambitionen med fiskbaren på Magasinsgatan. Trion bakom Fiskbar 17 utlovar moderna smaker från hela världen och en avslappnad miljö – där det går lika bra att barhänga med cava och ostron som att käka en hel middag.
Magasinsgatan 17

Majornas bryggeripub – öppet nu

Majornas Bryggeri grundades 2014 och är ett småskaligt hantverksbryggeri. I november 2019 så utvecklades verksamheten till att också bli bryggeripub med plats för 100 sittande gäster. Den första av sitt slag i Göteborg. Här serveras i stort sett uteslutande lokalproducerad hantverksöl och vegetariska delikatesser. 
Karl Johansgatan 88

Cereal Bar - öppet nu 

Amerikanska frukostflingor, söta pajer och mac and cheese har tagit sig till Göteborg och Skanstorget. Det breda frukostutbudet serveras från tidig morgon fram till sen eftermiddag. Både glutenfria och veganska alternativ finns att välja bland. 
Skanstorget 1

Kafé Gapet – öppet nu

Lina Rönsberg har tagit över Café Godhems gamla lokaler på Silverkällegatan och förvandlat dem till ett vegetariskt kafé. Kafé Gapet, med frukost, kaffe och hembakt, slog upp dörrarna i juli.
Silverkällegatan 4

Bombay Street - öppet nu

Passion för mat och en spännande inredning karakteriserar den nya indiska restaurangen Bombay Street på Södra Vägen. Det finns en stor variation av rätter på menyn. Både indiska klassiker men även mindre kända indiska rätter från landets olika regioner återfinns på menyn.
Södra Vägen 77 

Fridas – öppet nu

När indiska restaurangen Masala flyttade till större lokaler började det byggas om på Nobelplatsen. Nu har mexikanska kvarterskrogen Fridas öppnat, och med en kock hämtad direkt från Mexiko verkar det lovande!
Nobelplatsen 2

Social Beer & Wine Bar – öppet nu

Ett brett sortiment av viner, många på glas, och lokalproducerad öl från Göteborgsbryggerier hittar du på Somm:s nya bakficka Social. För den hungrige finns även ost och chark.
Lorensbergsgatan 6

Salut – öppet nu

Peter Orrmyr, som sedan tidigare driver Bord 27, Natur och Totale har nu slagit upp dörrarna för nya matbaren i Stora Saluhallen. "Okrystat kontinental mat", hela-dagen-meny och vinflaskor utlovas i det lilla hörnet där Albert Andersson Chark tidigare höll till.
Kungstorget

Disco in Jalisco – öppet nu

Halvhemliga källarbaren Stranger har slagit ut en vägg och skapat den mexikanska cocktailbaren Disco in Jalisco. Här kan du njuta av tacos, elotes, guacamole och mexikansk grogg på tapp. ¡Arriba!
Kungstorget 14

Bar Bruno – öppet nu

Gänget bakom Champagnebaren och Unity Jazz utökar sitt utbud på Kyrkogatan 13:s innergård. Cocktailbaren Bruno kombinerar klassiska cocktails med hemmafestkänsla och nytänkande smakupplevelser. Håll utkik på barens Instagramkonto för senaste nytt!
Kyrkogatan 13

Pocket in the House – öppet nu

Det resliga, vit-grön-skimrande Regionens Hus nere vid Göteborgs Centralstation stod klart tidigare i år och nu har en ny hyresgäst flyttat in. Pocket in the House är Pontus Frithiofs första restaurang i Göteborg och den bjuder på Pocket by Pontus populära bistrokoncept med allt från goda luncher till takeaway och catering. 
Bergslagsgatan 2

Tipsa oss gärna om nya ställen, på redaktionen@goteborg.com.