Kafé Gapet – öppnar i maj

Lina Rönsberg har tagit över Café Godhems gamla lokaler på Silverkällegatan, och håller på att förvandla dem till ett vegetariskt kafé. I slutet av maj är det tänkt att Kafé Gapet, med frukost, kaffe och hembakt, ska slå upp dörrarna.
Silverkällegatan 4

Poh-Keh Drottninggatan – öppnar våren 2019

Hawaiianska poke bowls som lagas från grunden med närproducerade råvaror hittar du sedan i maj 2018 på Teatergatans Poh-Keh. Nu öppnar de ytterligare en restaurang med samma inrikning, i området Fredstan.
Drottninggatan 56A

Mr Cake – öppnar i maj

Amerikanska bakverk möter svensk fika på det här kaféet som drivs av Roy Fares och Mattias Ljungberg. Efter att ha gjort succé i Stockholm är det nu dags för Göteborg att ta del av deras godsaker. Håll utkik vid Stenpiren!
Stenpiren

Carbon – öppnar i april

Carbon har fått sitt namn från restaurangens kolugn, och här kommer det att bjudas på fine dining från och med mitten av april. Jean Henkel, som även driver restaurangen Brasa i samma område, ligger bakom nysatsningen.
Barnhusgatan 2

Noot Nordik – öppet nu

På Östra Larmgatan, i samma byggnad som Radisson Blu, öppnar snart restaurangen Noot Nordik Kitchen. Som namnet skvallrar om kommer de att servera lunch, middag och cocktails med nordisk inriktning.
Östra Larmgatan 4

Spanska köket – öppet nu

Populära Spisa Matbar på Övre Husargatan stängde igen dörrarna i december, och i april öppnar istället Spanska köket under ledning av Peter Segerdahl. Inspirationen hämtas från norra Spanien, med allt från spanska pizzor till tapas och baskisk cider på menyn.
Övre Husargatan 3

The Garage Street Food – öppet nu

Varje tisdag klockan 11 till 14 bjuder The Garage in till streetfood-lunch bredvid Jenin Grill på Hisingen. Välj mellan poke bowls, chorizo, burgare och annat gott från marknadens olika foodtrucks.
Turbingatan 10

Tildas Food Lab – öppet nu

I Antibarbarus gamla lokaler vid Kville saluhall kan du numera njuta av asiatisk fusionmat i en avslappnad atmosfär. Menyn, med rätter från Kina, Japan och Korea, hittar du här.
Gustaf Dalénsgatan 6

Olivedal – öppet nu

Ingen mindre än Tobias Hysén är en av personerna bakom den nya "moderna sportbaren" vid Svingeln. Burgare och pommes har bytts ut mot västkustinspirerad husmanskost, och vill du inte kolla fotboll finns det specialbås där tv:n döljs bakom en gardin. Dessutom bjuds det på frågestunder och spelarintervjuer inför vissa matcher.
Ranängsgatan 8

Station Linné – öppet nu

Vanliga ölhak finns det gott om i stan, men gänget bakom Station Linné siktar en bra bit högre med sin nya gastropub! Här finns ett brett utbud av hantverksöl, och menyn bjuder på internationell husmanskost med rätter som laxtartare, vegansk Wallenbergare och kalvschnitzel.
Linnéplatsen 9

Steak NCheese – öppet nu

Det här nya stället i Kville saluhall är precis vad det låter som – ett paradis för den som gillar kött och ost. På menyn finns nybakade baguetter och briochebröd med fyllningar som pulled pork, högrev och kycklingfilé.
Gustaf Dalénsgatan 2

Le Comptoir – öppet nu

En liten bit av gourmet-Frankrike har flyttat in på Avenyn. I Le Comptoirs kombinerade butik och bistro hittar du allt från ostar, vin och charkuterier till färska bakverk och svalkande lemonader.
Kungsportsavenyen 21

Mahiki – öppet nu

Honolulu är här! Med tiki-möbler, drinkar gjorda på färsk frukt och dans natten lång kommer du inte närmre Hawaii på den här sidan jordklotet. Styr kosan mot innerstan och Mahiki! 
Södra Larmgatan 2

Swedish Taste – öppet nu

De kulturmärkta källarvalven under varuhuset NK är från 1700-talet, och har genomgått en tvåårig restaurering för att kunna inhysa Magnus Lindströms berömda restaurangkoncept Swedish Taste. Utöver restaurang hittar du också en saluhall, ostron- och champagnebar och exklusiv gourmetkasse med råvaror från menyn.
Östra Hamngatan 42 (NK-huset, Nedre plan)

Restaurang Olivia – öppet nu 

Den norska restauranggruppen Olivia kombinerar klassiska italienska smaker med riktigt bra råvaror och lekfulla kockar. Det här är deras första restaurang i Sverige.
Kungsportsavenyen 1 

Restaurang Koks – öppet nu

Det händer mycket i Vasastan och i Koks får området en restaurang med fokus på det nordiska köket och en rejäl dos inspiration från svensk husmanskost. Öppet både för lunch och middag. 
Vasagatan 9

Grano – öppet nu

På Grano tar hyllade stjärnkocken Thomas Sjögren pizza till nya nivåer. Dagtid serveras frukost, kaffe och matiga luncher, och framåt kvällen erbjuds drinkar och pizza. 
Vasagatan 32

Bar la Lune – öppet nu

Stimmigt, Paris-igt och smakfullt. Med fingertoppskänsla i råvaror och vinutbud lyser La Lune sannerligen upp Göteborgs vinbarshimmel. Ett mindre antal platser finns att boka, annars gäller det att knö sig in där det går! 
Vasa Kyrkogata 1

Tipsa oss gärna om nya ställen, på redaktionen@goteborg.com!