Ny attraktion - Underlandet

Den här åkattraktionen är inte bara den dyraste utan också den största satsningen som Liseberg någonsin gjort för barnfamiljer. Åkturen är en kanintematiserad inomhusattraktion där du får uppleva Lisebergskaninernas värld under jord. 

”Vad kaninerna har sysslat med under jord har vi bara kunnat drömma om – fram tills nu.”

– Sedan Kaninlandet byggdes 2013 har våra gäster fått lära känna Lisebergskaninerna Kanne och Kanina ovan jord. Vad kaninerna har sysslat med under jord har vi bara kunnat drömma om – fram tills nu. I Underlandet får vi för första gången följa med under jord och helt ge oss hän till deras magiska värld, David Schofield, creative director på Liseberg.

Sedan Sagoslottet fick lämna plats åt Valkyria har det inte funnits någon liknande attraktion i parken, men det blir det alltså ändring på nu. Underlandet är en rälsburen inomhusattraktion som kommer innehålla animationer, ljud- och ljuseffekter, mekaniska figurer och specialeffekter. Detta blir den fjortonde attraktionen i Kaninlandet. 

 

Kaninlandet 2020

I nästa stora satsning ligger barnfamiljerna i fokus! Förutom attraktionen Underlandet byggs en ny temarestaurang och en ny teaterscen, allt med de gröna kaninerna i centrum. 

”Investeringarna kommer att förlänga äventyret och göra besöket till en helhetsupplevelse.”

– Att besöka Kaninlandet har alltid varit mer än summan av attraktionerna och kaninerna, det är en upplevelse där berättelsen om Lisebergskaninerna ständigt är närvarande. Investeringarna vi gör till 2020 kommer att förlänga äventyret och göra besöket till en helhetsupplevelse, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Restaurangen kommer självklart också vara kanin-tematiserad. Den byggs i Café Taubes tidigare lokaler och i anslutning till restaurangen byggs den nya teaterscenen.  

 

Första stegen mot en nöjespark utan köer

Med den nya attraktionen Underlandet kommer också ett nytt sätt att köa. Istället för att stå och vänta i en kö kommer ni att ställa dig i en virtuell kö, på så vis kan ni hitta på andra kul grejer i parken medan ni väntar på att det är er tur att åka. 

”Detta kommer i år att förbättra Lisebergsupplevelsen...”

– Detta kommer i år att förbättra Lisebergsupplevelsen för några av våra viktigaste gäster: barnfamiljerna. Lösningen är ett exempel på vårt arbete med att integrera det digitala på ett naturligt sätt i Lisebergsupplevelsen, säger Andreas Andersen, vd Liseberg. Det är ett komplicerat system vi testar, som säkert komma behöva en del inkörning, men vi tror på att denna typ problem skall lösas med digitala medel i framtiden.

Den här lösningen kommer att göra att ditt besök i parken inte ska störas av långa kötider. Istället ställer du dig i den virtuella kön i Lisebergsappen där du får ett klockslag till när det är din tur att åka. För att du inte ska missa din tur så får du också en påminnelse strax innan det är din tur att åka. 

Du kan ställa en grupp på max 6 personer i kön, då får du första lediga plats i kön och ett könummer. När det är dags att åka scannar du din QR-kod vid skärmen som visar ditt könummer. Om barnen vill åka själva kan du som förälder scanna koden och låta barnen kliva på. Om detta fungerar bra kan Liseberg använda lösningen även på andra attraktioner.

Det kommer inte att kosta något extra att stå i den virtuella kön, men du behöver ha köpt ett åkpass eller enkelbiljetter till attraktionen. Självklart kommer det också att finnas analoga alternativ för dig som inte använder Lisebergsappen.