Ostindiefararen Götheborg är ett livs levande skepp, med en levande historia att berätta. Ärrad av hårda stormar och märkt av tusen och åter tusen sjömil på de stora haven. Skeppet är en replika av den ostindiefarare som år 1745 sjönk utanför Göteborgs hamninlopp, byggd i våra dagar med dåtidens verktyg och byggmetoder. Sedan jungfruresan till Kina, år 20052007, har skeppet genomfört totalt nio olika expeditioner runt om i världen.

Idag är Ostindiefararen Götheborg ett historiskt besöksmål i Göteborg och ett skepp lastat med upplevelser. Här får besökaren ta del av allt från fängslande berättelser och tjärdoftande skeppsbyggnadskonst till knopkurser och kulinariska fröjder i en tidstypisk 1700-talsmiljö.

Besök Ostindiefararen sommaren 2020

Ostindiefararen Götheborg öppnar upp för besökare varje dag hela sommaren 2020, se skeppets webbplats för öppettider. Alla besökare har tillgång till pop up-butiken på piren. Med en entrébiljett kan du sedan för första gången någonsin uppleva Skeppsverkstaden och känna doften av tjära. Det finns även en historisk utställning i Skeppshallen om Svenska Ostindiska Companiets resor till Kina på 1700-talet och en film från expeditionen till Kina 2005. Det kommer också finnas möjlighet att ta och känna på olika föremål som ställs ut över sommaren. Sist men inte minst erbjuds alla betalande gäster en guidning ombord på Ostindiefararen Götheborg.

Säkerhet och avstånd är viktigt. Genom noggrann planering har man skapat ett flöde genom lokaler och fartyg så att alla besökare skall känna sig trygga. Det kommer också att finnas ett begränsat antal platser på 40 personer per timma för att minimera folksamlingar.

Biljetter köps via Ticketmaster eller på plats i pop up-butiken i mån av plats. En guidad visning ombord på fartyget tar cirka 25 minuter. Biljetten ger entré till området under vald timme. Guidade turer ombord ges var tjugonde minut.

Första guideturen för dagen går 11.20 och sista 15.40. Max 10 personer per tur. Obs! Sista insläpp på området 15.30.

Det finns även guidningar på engelska hela sommaren, som sker 20 minuter innan varje hel timme vid förfrågan.

Kontakt

Adress: Pir Fyra 2, Eriksberg
Hållplats: Sörhallstorget
Telefonnummer: +46 31-779 34 50
E-post: info@soic.se
Hemsida: https://www.soic.se/