Äggjakter och påskpyssel

Tjolöholms Slott, beläget en kort resa söder om Göteborg, utmanar traditionsenligt besökare till påskäggsjakt på ägorna. Det charmiga slottet, som har kallats Sveriges konstigaste byggnad, erbjuder också guidade visningar under påsken. 

Påskägg blir det också på Clarion Post Hotel den 17 april, där alla som bor, äter, dricker eller handlar på hotellet har chans att vinna något av de 75 påskägg som påskharen har fyllt med fina priser. Läs mer om hur du gör för att vara med via länken ovan. 

Påsk är som bekant en pysslig tid, och därför bjuder Världskulturmuseet in alla pysselsugna att skapa fåglar och fjädrar av olika material, eller att se färgglada familjefilmen Rio 2 som visas varje dag klockan 14.00 (mellan den 16–22 april). Mer pyssel finns det att hämta på Frölunda Kulturhus där du kan pärla, måla och tävla i deras påsklovstävling, den 15 – 18 april. 

Påskskoj ombord, dinosaurier på Universeum och skidor inomhus

Det flytande fartygsmuseet Maritiman drar ut landgången för alla påsklovsfirare! Vad sägs om att gå en exklusiv guidning ombord på patrullbåten Hugin? Eller varför inte prova på att bygga din drömbåt i vår skaparverkstad tillsammans med barnens favoriter Virvelina och Tim.

På Universeum har en ny dinousaurieutställning premiär den 12 april, med mäktiga modeller av många favoritdinosaurier i verklig storlek! Ge dig ut på terrassen, om du vågar. 

Något mindre varelser står i centrum på Göteborgs Naturhistoriska Museum under påsklovet. Eller utanför museet om man ska vara helt korrekt. Spana på vivlar, hoppstjärtar, gråsuggor och många, många fler, upptäck myllret av liv i ekbacken utanför museet tillsammans med museets pedagoger.

Påsklovsveckan på Aeroseum är fylld av roliga aktiviteter för hela familjen,Utmana familjen i Aersoseums flygsimulatorer! Eller varför inte i de populära trekampsgrenarna stövelkast, golf och curling?  

Vintersportsäsongen är inte slut. Åtminstone inte på Skidome i Prioritet Serneke Arena, Kviberg. Under påsken kan hela familjen kan prova på skidlek och skidskytte, skjuta med optiska gevär och åka som proffsen. I skid- och skidteknik får du göra roliga övningar och lekar tillsammans. Anmälan krävs, begränsat antal platser. 

Popkonst i påsk och museer väl värda ett besök

Påsk är mer än bara ägg och harar, på Miva Fine Art Galleries är det konst som står för det färgsprakande, med en samlingsutställning från konstnärer som Britto och Bob Dylan. Smygpremiär den 18 april. 

Göteborgs många museer har flera spännande aktuella utställningar, bland annat The Face of God på Naturhistoriska Museet, Jobba, Leva, Bo på Göteborgs Stadsmuseum och Tori Wrånes separatutställning på Göteborgs Konstmuseum, för att nämna några! Fler utställningar i vår hittar du här. 

Påsk i skärgård och trädgård

Göteborgs vackra skärgård är mindre än en timme bort från centralstationen, och i påsk erbjuder öarna ett fullspäckat program med allt från påskfyrar till krabbfiske och sälsafari! Du hittar programmet här. 

Botaniska Trädgården är alltid vacker men kanske ändå lite vackrare än vanligt nu när våren börjar göra sig påmind. I påsk, den 15–16 april, kan besökare tillsammans med Pop Up-bygglek och Botaniska Trädgården bygga insektshotell att ta med sig hem till gård eller trädgård. För att ytterligare hjälpa naturen på traven finns det möjlighet att skapa egna fröbomber den 17–18 april, allt under ledning av Botaniskas pedagoger.