En härlig utomhusaktivitet för hela familjen är att leta efter påskäggen som är gömda i naturen kring slottet. Nytt för i år är att det finns tre olika rundor för Påskäggsjakten: den lilla rundan, mellanrundan och äventyrsrundan.

Den lilla rundan är tillgänglighetsanpassad och passar bra för den som vill ha en lite kortare påskäggsjakt. Mellanrundan är något längre. Äventyrsrundan går i skogen kring slottet och är lite tuffare och passar för de som söker en utmaning. Du får själv välja den runda som passar bäst för dig själv och ditt sällskap.

När du hittat alla äggen ska du ta dig till påskharen som väntar med en smaskig belöning. Senast kl 15.00 bör du påbörja påskäggsjakten för att hinna i mål innan Tjolöholm stänger för dagen. Om du köper Påskpasset får du utöver kartan till påskäggsjakten även fri lek i lekutställningen Emil! för 140 kr.

Emil! – lekutställning i Manegen
Känner du till Emil? Han är en liten pojke som ofta hittar på hyss. Han bor på en bondgård i Katthult med sin mamma Alma, pappa Anton, lillasyster Ida samt drängen Alfred och pigan Lina. Nu har Emil flyttat till Manegen och du är välkommen in. Du kan till exempel laga mat i köket, läsa en saga, klä ut dig, gömma dig i Snickerboa eller klättra in i Trisseboa. Huvudsaken är att du har kul! Entré till lekutställningen 60 kr, men ingår i Påskpasset (vuxna gratis).

Lekfulla aktiviteter
Det väntar upplevelser för hela familjen under Påsk på Tjolöholms Slott! I Magasinet och runt om på området underhåller den lite tokige Lubberkin, en av slottets väsen. Varje dag kl 12.30 och 14.30 uppträder han också på scenen i Magasinet med allsång och glädje. I Magasinet finns också möjlighet att få en fin ansiktsmålning, kanske som påskkärring på väg till Blåkulla? Ansiktsmålningen kostar 50 kr och barnen får då ett fint huckle i påskens färger.

Varför inte ta hela familjen med på en tur runt godset med häst och vagn? Varje dag är det remmalagskörning med start utanför Manegen, 20 kr per barn och 40 kr per vuxna. Föreningen JUF finns också på plats och visar hur slottets ängar sköts med hjälp av häst.

På slottet ges det dramatiserade barnvisningar torsdag-lördag kl 12.45 och 14.45. Följ med kammarjungfrun Ottilia på en rundtur i slottet där hon visar slottets salar och salonger, den rundspolande duschen och tjänstefolkets utrymmen. Endast förbokning

Mat och kaffe
För den hungrige rekommenderas restaurang Storstugan i Allmogebyn. Gör som godsets arbetare gjorde en gång i tiden och fira denna högtid med en härlig påskmiddag. Restaurangen har öppet kl 12.00-16.00.

Kafé Manegen, beläget mitt i evenemangsområdet, håller öppet kl 10.30-16 och där serveras den populära pannkaksbuffén. Här kan man kombinera fika med lek då lekutställningen Emil håller hus i Kafé Manegen.

På evenemangsområdet finns också food trucks, A Taste Of Britain som serverar ”jacket potatoes” (bakad potatis) och Boho Bar med färgglada och ekologiska street food-rätter med råvaror ifrån bland annat Tjolöholms gård.

Det lokala företaget Mrs Curlie’s står för de mer söta alternativen och säljer äkta engelsk fudge med svenska smaker i sin pop up-butik i Magasinet.

Slottsbutiken
Vad är väl en slottsvisit utan ett butiksbesök? På Tjolöholm har du goda möjligheter att finna just det du önskar. I slottsbutiken köper du noga utvalda inredningsartiklar, böcker och delikatesser och slottsbutiken finner du mitt i evenemangsområdet. Den 18, 19 och 22 april kl 12.00-15.00 signerar Lillemor Arnäs sina omtyckta fantasybarnböcker som utspelar sig i Fjärås inte långt från Tjolöholms Slott.

Guidade visningar på slottet
Tag chansen att uppleva slottslivet! Du som besökare kan välja att se årets utställning på slottet, Bohemian Luxury – Liberty style at Tjolöholm, med fokus på brittisk inredning, textil och mode från förra sekelskiftet, eller följa med på en klassisk slottsvisning.

Parkering
Parkeringsavgiften är 35 kr/fyra timmar (efterföljande timmar 10 kr/timme) och går till restaurering av slottsparken. Du kan betala med mynt, kort eller parkeringsappen WayToPark. Quick Stop/ställplats erbjuds för husbilar och husvagnar, men endast på Tjolöholms iordningställda parkeringsplatser mot en avgift på 125 kr/dygn. Quick stop-parkeringen är markerad med skylt, till höger när ni anländer till Tjolöholm. Max två dygn.

Information

Här kan du läsa mer.