Boka Pensionat Styrsö Skäret

Boka ett brett utbud av boenden och paket direkt från hotellets officiella hemsida.

Den gula trävillan med veranda och generös trädgård tronar upp sig på en liten kulle och syns på långt håll från skärgårdsbåten. En kvarts båtfärd från Saltholmen och en kort promenad, sedan målet är nått.

Biltrafik finns knappt på ön. Här är det som att kliva in i en annan tid. Intrycket förstärks av åldrade vackra möbler, spetsgardiner, virkade dukar, ljuskandelabrar och porslinsfigurer. Det finns inga tv-apparater, istället finns sällskapsspel, böcker och tidningar att låna. Wifi finns självklart också.

Rummen är olika inredda och flera av dem har havsutsikt. Matsalen med linnedukar på borden och stolar i blommigt tyg vetter även den mot havet. Här erbjuds mat på ekologiska råvaror från lokala producenter och den egna trädgården. Dryckesutbudet är utvalt från små lokala bryggerier, och små vingårdar runt om i världen.

I den kombinerade entrén och sällskapsrummet som kallas för ”Mormors finrum” brinner det i öppna spisen så fort kylan slår till. I direkt anslutning till pensionatet finns också fantastiska naturstigar att vandra på längs havet genom fårhagar och skog.

På Pensionat Styrsö Skäret kan du uppleva alla årets högtider; påsk, midsommar, hummerpremiär, gåsamiddag och det goda julbordet.

Ola Tulldahls fem tips om Styrsö

Kontakt

Adress: Skäretvägen 53
Hållplats: Saltholmen
Telefonnummer: +46 31 973230
E-post: info@pensionatskaret.se
Hemsida: http://www.pensionatskaret.se/

strax-utanför-block-ockero.jpg