BOV

BOV står helt enkelt för "bröd och ved" och är antaligen Johannebergs mest välbesökta källarlokal. Testa deras fluffiga vedugnsbakade pizzor och noggrant utvalda naturviner så förstår du varför.
Gibraltargatan 20

Cyrano Prinsgatan

Cyrano öppnade 1996 som en fransk bistro, med franska specialiteter och sin nu berömda vedugnsbakade pizza, som än idag bakas efter samma originalrecept. Cyrano Prinsgatan tillhör inte övriga Cyranokedjan, men pizzan bakas dock på samma sätt i alla Cyranos restauranger.
Prinsgatan 7

Bellora

Det här Instagramvänliga hotellet på Avenyn har hämtat sin pizzaiolo Turi från Sicilien, och han bakar pizza utifrån släktens surdegsrecept. Mer skonsamt för magen, sägs det.
Kungsportsavenyen 6

Olivia

Norskägda restaurangkedjan Olivia brinner för italiensk mat från grunden. Deras Göteborgsfilial fokuserar lite extra på det napolitanska köket, och pizzan – i en lång rad varianter – har såklart en given plats på menyn.
Kungsportsavenyen 1

Brewers Beer Bar

På trendiga Tredje Långgatan, liksom på dito Magasinsgatan, serverar Brewers sin populära surdegspizza, med flera veganska alternativ. Köp take-away eller kombinera med en noggrant utvald hantverksöl på plats.
Tredje Långgatan 8/Magasinsgatan 3

Magazzino

Surdegspizzorna på Magazzino är heta i dubbel bemärkelse, så se till att boka bord i god tid. Luftig lätt botten och lyxiga toppings är en del av framgångsreceptet, och samtliga pizzor går även att få glutenfria.
Magasinsgatan 3

Ombra

På Plantagegatan, ett stenkast från Järntorget, bjuder Ombra på klassiska italienska pizzor i en mysig och genuin atmosfär. Har du tur kan du spana in Ruben Östlund som är en återkommande gäst på restaurangen.
Plantagegatan 11

Bubblare: Sannegårdens pizzeria Eriksberg, som vunnit hemkörningsföretaget Onlinepizza.se:s omröstning – tre år i rad.