Hoppa till innehåll

Travlopp och evenemang

Åbytravet

Modern travbana i Mölndal.

Ett besök på Åbytravet bjuder på spännande travlopp, gemenskap, glädje, trivsel samt vällagad mat och dryck. Dessutom arrangeras det V75-tävlingar vissa lördagar. De största loppen är Olympiatravet, Konung Gustaf V:s Pokal, Drottning Silvias Pokal, Åby Stora Pris och Svenskt Mästerskap.

Åbytravet är Sveriges näst största travbana och lockar cirka 200 000 besökare varje år. Här finns det något för hela familjen.

I restaurang Pegasus kan du äta middag samtidigt som du har perfekt utsikt över tävlingarna. Ta med familjen på en guidad tur på stallbacken för att komma hästarna riktigt nära och se hur det går till i stallarna inför tävling. Vid staketet blandas hästdoft och grussprut med hovklapper, kuskarnas rop och maningar.

En nyhet är att du själv har möjlighet att prova på att köra häst på tävlingsbanan. På V75-dagarna är det ponnykörning för barnen. Här finns flera matställen, hamburgerkiosker och sommartid en populär grillpaviljong. Räkafton och Grillnatta är några av temadagarna som arrangeras.

Åby skräddarsyr specialarrangemang och aktiviteter för konferenser och fungerar som arena för mindre mässor och utställningar. Här finns en rad olika konferensfaciliteter med plats för upp till 1 000 personer.

Åby arrangerar travtävlingar varje torsdag.

Foto: Åbytravet