Hoppa till innehåll

Ikonisk bastu vid Göta älv

Bastun i Frihamnen (öppen)

Prisvinnande och arkitektoniskt spektakulär bastu i Frihamnen. Bastun är öppen för allmänheten och ligger i anslutning till det flytande badet i Göta älv.

Bastun i Frihamnen är uppskattat besöksmål. Det säregna utseendet och placeringen vid Göta älv har också gjort den till ett välkänt landmärke, inte bara lokalt utan även nationellt och internationellt.

Bastun öppnades ursprungligen som en protoyp 2015, byggd av göteborgare tillsammans med arkitekter från Raumblabor Berlin. Sommaren 2024 har en ny bastu ersatt den temporära byggnaden.

Bastun öppen från juli 2024

Den nya bastun har återanvänt de karaktäristiska fasadplåtarna från prototypen och på så vis behållit sitt unika utseende. Övriga delar har byggts från grunden för att säkerställa att den håller för permanent bruk. Den nya bastun ligger på samma plats i Jubileumsparken, och öppnade för allmänheten 9 juli 2024. Under sommaren är bastun öppen “på prov”, för att testa funktion och användning, som regel mellan klockan 08.00 och 12.00 måndag till och med fredag, se hemsidan för aktuell information.

Exteriör av bastun i Frihamnen i Göteborg.

Foto: Emma Backman

Exteriör av bastun i Frihamnen i Göteborg.

Foto: Emma Backman/Göteborg & Co

En familj badar i det flytande hamnbadet i Jubileumsparken i Göteborg. I bakgrunden bastun i Frihamnen.

Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co

Vybild över det flytande hamnbadet och bastun i Jubileumsparken.

Foto: Happy Visuals/Göteborg & Co