Hoppa till innehåll

Fästning

Bohus fästning

Denna mäktiga ruin från 1300-talet erbjuder aktiviteter för hela familjen.

Bohus fästning är en unik plats med över 700 år av nordisk historia full av kungligheter, blodiga belägringar, häxprocesser och fånghålor. Slottet har utsatts för 14 belägringar, men har aldrig erövrats med våld.

Den dramatiska fästningsruinen sätter fantasin i rörelse och är ett populärt utflyktsmål för familjer och historieintresserade. Det lekfulla och spännande programmet skapar stunder och minnen som varar länge och engagerar hela familjen. Guidningar, prova på bågskytte, sagostunder och mycket mer ingår i entrébiljetten.

Ge dig och din familj eller vänner en hel dag på fästningen – det finns ingen tidsgräns för dig som besökare. Du kan helt enkelt ströva helt fritt på egen hand, gå ut för att ta en bit mat och komma tillbaka under en och samma dag. Planera en familjehelg och umgås med olika generationer – det finns aktiviteter för alla åldrar. Glöm inte att även hundar är välkomna (håll den bara kopplad är du snäll).

Det tar dig bara 20 minuter från Göteborgs centrum att ta dig till Bohus fästning. Aktuella öppettider och priser hittar du här.