Hoppa till innehåll

Vandringsled

Bohusleden

34 mil av underbar natur.

Bohusleden är en vandringsled bestående av 27 etapper som bjuder på totalt 34 mil av naturskön och omväxlande vandring. Leden sträcker sig från Lindome i söder, vid gränsen till Halland, till Strömstad i norr. På vägen finns allt du behöver i form av rastplatser med vindskydd, eldstäder, toaletter och soptunnor.

Bohusleden har längs sin sträckning väldigt olika karaktär. Den södra delen, närmast Göteborg, samt via Kungälv, Uddevalla och Munkedal har etapper som är lättare att ta sig till med både bil och kollektivtrafik och där det går att hitta olika typer av övernattningsalternativ, mat och vatten. 

De mer avlägsna delarna på leden, speciellt etapp 18-24 är svårare att nå på annat sätt än med bil. Övernattning sker enbart i tält eller i vindskydd och du måste bära med dig all din proviant samt vara beredd på att koka vatten från de sjöar du passerar.

Planera därför din vandring väl och packa utifrån etappen/etappernas karaktär och grad av service. På Bohusleden.se hittar du kartor och annan matnyttig information.

I söder ansluter Bohusleden till Hallandsleden. I norr finns det från Bohusleden anslutningar in i Norge via Kuststigen.

Strax öster om Göteborg, från Skatås, går Bohusleden parallellt med både Gotaleden och Vildmarksleden fram till att dessa leder fortsätter på en egen sträckning.