Hoppa till innehåll

Naturområde

Delsjön

Mitt i det vidsträckta vackra naturområdet Delsjöområdet ligger de sammanhängande sjöarna Stora och Lilla Delsjön.

Här finns möjlighet till avkopplande promenader i naturreservatet, kanotutflykter och härliga bad på badstranden vid Delsjöbadet eller från de omgivande klipporna. Vid badet finns bryggor, lekplats, grillplats och beachvolleyplan. Vid Skatås motionscentrum utgår dessutom flertalet löpspår. Från spårvagnshållplatsen Töpelsgatan är det en promenad på cirka tio minuter till motionscentret och cirka tjugo minuter till Delsjöbadet vid Stora Delsjön. Det finns flera ingångar till Delsjöområdet, du kan även nå det via Härlanda Tjärn och Stora Torp.  

Ett bra sätt att upptäcka Delsjöområdet är att vandra på någon av alla stigar i den tätortsnära vildmarken, som har ett rikt fågelliv. Större delen av naturreservatet utgörs av en bergsplatå med flera bergsryggar som ger karaktär åt området. Stora Delsjön runt är en lätt vandring på 7,5 kilometer som du med fördel avslutar med kaffe och våffla i Kaffestugan Lyckan

Stora Delsjön erbjuder fina möjligheter för dig som gillar att cykla mountainbike. Runt Brudarebacken finns en mountainbikebana, det finns också en lättare slinga runt sjön eller så kan du ta dig an den mer tekniskt utmanande på åsen Getryggen. 

Du kan också fiska i Delsjöarna med Gula kortet och Sportfiskarna hyr ut roddbåtar vid Stora Delsjön.

Om somrarna anordnar Simskolan Små Grodorna intensivkurser för att lära barn att simma vid Delsjöbadet.

Foto: Beatrice Törnros