Hoppa till innehåll

Biograf, kulturscen och konferenslokal

Draken

Biosalong, samlingslokal och skådeplats för alla former av nöje och kultur.

Draken är belägen i Folkets hus vid Järntorget i Göteborg och startades 1956. Draken är idag huvudbiograf och festivalcentrum vid den årliga Göteborg Film Festival (januari-februari) och står tillsammans med ett antal andra biografer för visningen av festivalens filmer.

Biografens reguljära visningar upphörde 1995 och salongen används idag endast undantagsvis för visning av kommersiell film. Biografens 20 meter breda duk är bland Sveriges bredaste och den totala ytan är 102 kvadratmeter. Draken har behållit sina ursprungliga 713 platser, uppdelade på 27 rader.

Draken är en klassisk och mytomspunnen samlingslokal och skådeplats för alla former av nöje och kultur. Här fungerar det lika bra med konferenser, traditionell filmvisning och direktsänd opera som med turneringar i onlinespel och science fiction-träffar. På scenen platsar både ståuppkomiker, föreläsare och trubadurer.

Draken är den enda lokalen väster om centrala Göteborg som kan ta emot en så stor publik. Här trivs både stora företag och eldsjälar på konferenser, föreställningar och möten.