Hoppa till innehåll

Kulturscen

Fängelset

Kulturscen där verksamheten drivs på egna initiativ. Fängelset arbetar inkluderande, experimenterande och hållbart med musik och kultur.

Fängelset är DIY (do it yourself) där arrangörskapet är ungt och mångfalden är stor. Här är scenen där subkulturen får en framträdande roll, unga arrangörer blandar lokala akter och uppträdanden med scenuttryck från hela landet och internationellt. 

Som publik får du en intim scen och möjligheten att upptäcka nytt blandat med etablerat.  Här ser du artisterna innan de hamnar på de stora scenerna.

Klubb Impuls

En av de arrangörer som har konserter på Fängelset är Klubb Impuls, en av Göteborgs främsta scener för nyskapande ung jazz och improvisationsmusik. Det är också en jämställd musikklubb.

Historia

Det vi i dag kallar Härlanda Park byggdes mellan åren 1905–1907 som Härlanda centralfängelse och ersatte det gamla fängelset Rosenborg vid Lilla Bommen. Liksom Rosenborg byggdes Härlanda enligt en 1800-tals modell som känns igen från de amerikanska förebilderna San Quentin och Alcatraz. Där tingsrätten huserade är det idag Fängelsets stora scen arrangemangshall. I lokalerna finns även en mindre scen.

Foto: Fängelset

Foto: Fängelset

Foto: Fängelset

Foto: Fängelset