Hoppa till innehåll

Centralstation

Göteborgs Centralstation

Centrum för kollektivtrafik, pendel- och regionaltåg i Göteborg.

Göteborgs Centralstation är navet för stadens spårbundna trafik och busstrafik. Men platsen är mer än bara en ankomst- och avgångsstation. Här finns även en rad olika butiker, kaféer och restauranger att för dig att besöka.

Bra att veta

Tillgänglighet

Göteborgs centralstation är på flera sätt anpassad för olika funktionsvariationer. P-platser för rörelsehindrade finns på parkeringen. Det är även enkelt att ta sig in och ut ur byggnaden då samtliga entréer är tillgängliga.
Behöver du ledsagning innan avgång eller efter ankomst går detta att ordna. Beställ ledsagning när resan bokas, men senast 24 timmar före första ledsagning. Läs mer här.

Närliggande hotell

Göteborg har ett stort antal hotell som ligger centralt. Söker du boende i extra nära anslutning till centralstationen så finns bland annat First Hotel GClarion Hotel PostHotel EggersHotel Opera och Scandic Crown.

Hittegods

Saker som tappas bort på centralstationen lämnas in till Polisen. Om du tappar bort något ombord på tåget eller bussen kontaktar du respektive trafikföretag.

WiFi

På stationen har du tillgång till kostnadsfri internetuppkoppling. Stationens WiFi heter “All Station Guests” och är helt kostnadsfritt.