Hoppa till innehåll

Turistinformation

Gothenburg Visitor Centre

Välkommen till Gothenburg Visitor Centre! Vi finns på Kungsportsplatsen, mitt i hjärtat av staden. Det är enkelt att ta sig hit, spårvagnar, bussar och flygbussarna stannar precis utanför.

Professionella råd för den perfekta vistelsen

Är du i stan och funderar på vad det finns att göra – kom in och säg hej!

Du är välkommen till oss med alla dina frågor om Göteborg och Göteborgs skärgård – vi är experter på destinationen och hjälper dig att planera så du får ut det bästa av ditt besök!

Vill du ha stadspuls, känna lugnet i naturen eller gå på evenemang?

Vill du få inspiration för att piffa till vardagen lite grann eller uppleva något oförglömligt?

Oavsett vad du är nyfiken på, ger vi dig proffsiga rekommendationer och hjälper dig att välja bland allt som finns att upptäcka och göra. Du får våra bästa råd om till exempel sevärdheter, evenemang, aktiviteter, utflykter, underhållning, restauranger, hotell och hur du tar dig till olika platser. Vår evenemangskalender är ett användbart verktyg och en inspirerande guide till evenemang i Göteborg. Vi kan också boka vissa av säsongens båtturer till Göteborgs skärgård.

Gift Shop

I vår butik kan du hitta utvalda souvenirer och fina presenter från Göteborg, Göteborgs skärgård och Sverige – i alla prisklasser. Vi har en del lokalproducerade produkter från Göteborgs skärgård, och även svenskt hantverk som äkta dalahästar från Nusnäs och Ekelunds handdukar från linneväveriet i Horred.

Välkommen att sitta ner och ta en paus

Vi erbjuder fritt wifi och här kan du läsa inspirerande broschyrer om destinationen. Det finns också plats för barnen som har en egen hörna med Alfons Åberg och Universeum som tema. Ta gärna chansen att fylla på din vattenflaska från vår egen vattenkran, vi är Kranmärkta! Vi säljer också refillflaskor om du behöver. Göteborgs vatten är rent, gott och gratis!

Våra öppettider 2024

1 januari–30 april
Måndag–fredag: 10.00–17.00, lördag: 10.00–15.00, söndag: stängt.

1 maj–23 juni
Måndag–fredag: 10.00–17.00, lördag: 10.00–15.00, söndag: 11.00–15.00.

24 juni–29 september
Måndag–fredag: 10.00–18.00, lördag: 10.00–17.00, söndag: 11.00–16.00.

30 september–17 november
Måndag–fredag: 10.00–17.00, lördag: 10.00–15.00, söndag: stängt.

18 november–31 december
Måndag–fredag: 10.00–17.00, lördag: 10.00–15.00, söndag: 11.00–15.00.

Avvikelser

Stängt: 1 januari, 29 mars, 1 april, 24–26 december.
Öppet: 31 mars

1 maj: 11.00–15.00.
9 maj: 11.00–15.00.
6 juni: 11.00–15.00.
21 juni: 11.00–15.00.
31 december: 11:00–15:00

Du kan kontakta oss på många sätt

Contact Centre

Vårt Contact Centre är öppet helgfria vardagar klockan 10.00–17.00.
Du når oss på telefon 031-368 42 00, mejl turistinfo@goteborg.com, Facebook och Instagram.
Du kan också chatta med oss här på goteborg.com. Den gula chatt-ikonen syns längst ner i högra hörnet när vi är på plats.

Fler möjligheter att få turistinformation

Beställ hem Göteborgsguiden och kartor

Du kan beställa den årliga officiella Göteborgsguiden på sex språk, Göteborgs officiella turistkarta med skärgården och Göteborgs officiella cykelkarta, kostnadsfritt. Till beställning. Du kan också hämta dem på Gothenburg Visitor Centre. Du kan även ladda ner dem här.

Besök en InfoPoint i Göteborgs skärgård

Är du ute på öarna kan du få information, kartor och broschyrer om skärgården genom ett besök hos våra InfoPoints. De är bemannade turistserviceplatser utmärkta med det vit/gröna InfoPoint-märket. De finns på olika platser och kan exempelvis vara en butik, ett hotell eller en restaurang. Läs mer här.

Boka en auktoriserad stadsguide 

Vill du boka en guidad sightseeingtur kontaktar du Göteborgs guideföreningar. Det är ingen skillnad på vad guideföreningarna erbjuder. De ser fram emot din förfrågan och hjälper dig med information och med att göra en bokning.

FGAG – Föreningen Göteborgs Auktoriserade Guider:
Mejl: guidebooking@fgag.se, hemsida: fgag.se.

Göteborgs Guideklubb:
Mejl: guide@goteborgsguideklubb.se, hemsida: goteborgsguideklubb.se

Få inspiration och idéer som kryssningsgäst

Vi möter upp vid kaj eller vid shuttle-stoppet i city. Vi svarar på frågor och berättar vad det finns att se och göra under dina timmar i staden. Du kan även få kartor och broschyrer av oss.

Ta en titt i broschyrställen

Det finns drygt 70 utplacerade broschyrställ i destinationen som är fyllda med trycksaker från besöksnäringens aktörer. Du hittar dem på boendeanläggningar, ankomsthallar, större besöksmål och självklart hos oss på plats.

Om oss

City Destinations Alliance

Göteborgs Turistinformation är medlem i City Destinations Alliance (CityDNA), som är en samverkansorganisation för städer och stadsregioner i Europa.

Varje år organiserar CityDNA en konferens “TIC Expert Meeting” för Turistinformationernas personal. 2022 arrangerades 9th CityDNA TIC Expert Meeting av Göteborgs Turistinformation, Göteborg & Co, med 46 deltagande städer från 23 länder.

TIC Hostmanship Award

CityDNA organiserar också “TIC Hostmanship Award”, en årlig vänskaplig tävling om vilken turistinformation i Europa som har den bästa servicen. 2019 vann Göteborgs turistinformation den utmärkelsen, läs mer här. 2022 var det Lvivs turistinformation i Ukraina som vann och tog emot priset här i Göteborg, läs mer här.

Destinationskunskap

Gothenburg Visitor Centre på Besöksservice bidrar på olika sätt att höja kunskapen om destinationen genom bland annat årliga destinationsutbildningar för frontpersonal och auktoriseringar av stadsguider. Läs mer här.

Visita

Gothenburg Visitor Centre är auktoriserad av Visita, som är bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen.

Välkommen till Gothenburg Visitor Centre!

Besök våra Infopoints i Göteborgs skärgård.

Exempel på jubileumsprodukter till försäljning hos oss.

Köp en vattenflaska och fyll på med gott Göteborgsvatten.

Snyggt, stormsäkert, miljövänligt paraply gjort av återvunnen rPET.

Äkta handmålade dalahästar direkt från Nusnäs i Dalarna.

Gulligt änglaspel med olika Göteborgssymboler som snurrar runt Poseidon.

I vår Gift Shop hittar du fina produkter i alla prisklasser.

Vi är Kranmärkta och erbjuder alla besökare att fylla på sin flaska med gott Göteborgsvatten. Kranmärkt, är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten i stället för förpackat vatten.

Vår mysiga barnhörna med Alfons Åberg och Universeum.

Hitta inspiration både digitalt och analogt hos oss.