Hoppa till innehåll

1700-talsslott

Gunnebo Slott och Trädgårdar

En av Nordeuropas främsta 1700-talsanläggningar.

Följ med på guidning i 1700-talsslottet, strosa i de omsorgsfullt vårdade trädgårdarna eller besök Gunnebo Kaffehus och Krog. Här serveras lunch och fika med råvaror från den ekologiska köksträdgården. Slottet som byggdes som sommarbostad åt Göteborgsköpmannen John Hall är i dag ett omtyckt och populärt besöksmål som är omgivet av kullar och lummiga skogar. Gunnebo slott har öppet året runt och erbjuder ett brett utbud av evenemang.

Upplev äkta historia

Gunnebo ritades som ett allkonstverk av Göteborgs stadsarkitekt Carl Wilhelm Carlberg under 1780-talet. Carlberg skapade byggnader med möblemang samt flera trädgårdar. De över 200 originalritningarna ligger till grund för ett omfattande rekonstruktionsprojekt där anläggningen sedan 1990-talet återställs till sitt ursprungliga utseende. Med hjälp av ritningarna har originalmöbler återfunnits och placerats i slottet. Idag är platsen en av de mest välbevarade och sammanhållna 1700-talsanläggningarna i Skandinavien.

Ät gott på Gunnebo Kaffehus och Krog

Den KRAV-märkta köksträdgården ligger i direkt anslutning till Gunnebo Kaffehus och Krog. Nyskördade örter och grönsaker kan tas direkt från trädgårdslandet till tallriken. Mer närodlat än så kan det knappast bli. Längst in i köket ligger Gunnebo bageri som enbart bakar på KRAV-märkt mjöl, malt på gamla ursprungliga spannmålssorter. Att äta i den unika 1700-talsmiljön är en fröjd för alla sinnen!  Restaurangen och kaféet ingår i Smaka på Västsverige. 

Tag med en del av Gunnebo hem

När du har besökt slottet och trädgårdarna kan du stanna till i Gunnebos slottsbutik. Här finner du lokalt hantverk av hög kvalitet, unika slottsprodukter, trädgårdsredskap och läckerheter från Gunnebo bageri.

Gunnebo House and Gardens

Foto: Happy Visuals

New Älvsborg Fortress at the harbour entrance, reached by sightseeing boat