Hoppa till innehåll

Skärgårdsö

Hönö

En populär ö med restauranger, butiker och aktiviteter.

I den norra delen av skärgården ligger Hönö som har en populär gästhamn, fina badvikar och ett stort utbud av aktiviteter som klättring och kajakpaddling.

Fiskemuseum, salta bad och uteserveringar

För den som är intresserad av fiske och historia rekommenderas ett besök på Fiskemuseet i Hönö Klåvas hamn. Här finns även flera matställen, både restauranger, kaféer och pizzerior. Du finner även ett bra utbud av shopping, med ett tjugotal butiker med havet som granne. Hönö Klåvas ställplats blev utsedd till bästa ställplats 2019 av Husbil & Husvagn, så kommer du med husbil har du här ett bra läge.

Nordvästra Hönö består av naturreservatet Ersdalen och på den sydvästra delen finns fina promenadvägar. Klipporna breder ut sig längs kusterna och bjuder in till svalkande bad. Närmast hamnen ligger badplatserna Hästen och Lappesand med bryggor och toaletter, och lite längre bort, på östra sidan av ön, finns Jungfruviken och Halse Långe badplats.

Cykel – lättaste sättet att ta sig runt

De närmaste badplatserna ligger inom promenadavstånd från Hönö Klåva, men vill du se lite mer av Hönö och öarna runt omkring är cykel en bra idé. Ta med din egen på färjan eller hyr en i hamnen när du kommer fram – 70 kronor för två timmar eller 150 kronor för en heldag. Kör söderut över bron till Fotö, till naturreservatet Ersdalen i nordväst, eller över broarna till Öckerö och Hälsö.

Hönö KlåvaFoto: Peter Kvarnström

Foto: Tim Kristensson

The beach “Hästen” (the horse) at Hönö island in the Gothenburg archipelago.Foto: Steampipe Production Studio