Hoppa till innehåll

Hantverksbryggeri

Hönöbryggeriet

I Göteborgs skärgård finns bryggeriet som levererar salt, hav och sol i ölform!

En känsla av hav, salt och sol

Hönöbryggeriet etablerades 2014. De första flaskorna rullade ut från bryggeriet 2015 och in på årets Öl- och Whiskymässa i Göteborg! Sedan dess har grundaren Mats Hansson arbetat heltid med daglig produktion, sälj och marknadsföring med fin hjälp av familjen.

Från Hönöbryggeriets lokaler på Björnhuvudet möts besökare av en vacker utsikt bestående av hav, måsar och fiskebåtar. Närheten till havet har varit en betydande del i utformningen av Hönöbryggeriets produkter. Det smakrika innehållet speglas av en färgglad design såväl som härliga solnedgångsbilder i sociala medier.

Under 2019 övergick bryggeriet till att tappa ölen på burk. Övergången har resulterat i att ölets aromer framhävs bättre samtidigt som valet är mer miljövänligt. Hönöbryggeriet erbjuder en rad alternativ med allt från fruktig IPA, NEIPA och APA till tjeckisk Lager och tyskinspirerad Pilsner. Några favoriter bland humlesorterna är Citra, Mosaic och Simcoe som erbjuder fräscha toner av citrus och tropiska frukter.

Smakprovning i skärgårdsanda

Under vår- och sommarhalvåret arrangerar Hönöbryggeriet smakprovning för lokalt bosatta såväl som ölsugna turister. Under dessa turer erbjuds smakprov av de senaste ölen samt guidad tur bland tankar och maskiner för den som är nyfiken.

Öl tappad på burk

Foto: Hönöbryggeriet

Ett glas öl i solnedgången

Foto: Hönöbryggeriet

Mats Hansson, Hönöbryggeriet

Mats Hansson, Hönöbryggeriet.Foto: Hönöbryggeriet