Hoppa till innehåll

Turer i Göteborgs skärgård

Jubileumsturer till Göteborgs skärgård

Göteborgs 400-årsjubileum närmar sig och vad vore en bättre plats att fira jubileet på än i den vackra skärgården utanför staden? Som en del av jubileumssatsningen Tillgänglig skärgård kommer M/S Kungsö i sommar att köra nio jubileumsturer från Stenpiren till några av öarna i skärgården.

Varje tur avgår från Stenpiren klockan 10:00 och återvänder igen klockan 15:00. Båtarna kommer att vara dekorerade med flaggspel och det kommer finnas en utställning om Göteborgs 400-årsjubileum ombord. För att göra turen extra bekväm finns det även servering på båten.

Biljetter

Biljetter kostar 50 kr för vuxna, 25 kr för barn mellan 7-17 år och barn under 6 år åker gratis. Biljetterna säljs här och det finns begränsat antal platser per tur, så se till att boka i tid! Biljetterna släpps 18 april.

Under turen kommer det att finnas en guide ombord som berättar mer om skärgården och Göteborgs historia både på svenska och engelska.

Extra aktiviteter på öarna

På varje tur kommer öarna att erbjuda extra aktiviteter såsom festligt mottagande, öppna restauranger, butiker och besöksmål. Datum och aktiviteter varierar från tur till tur.

Utöver dessa jubileumsturer kommer båten M/S Kungsö att fortsätta sina dagliga turer (ej måndagar) från Stenpiren till Hönö Klåva via Eriksberg 23 juni – 13 augusti och kör kvällstur till Brännö varje torsdag 29 juni – 3 augusti.

Välkommen ombord på en av dessa jubileumsturer och upptäck den vackra Göteborgska skärgården medan du firar stadens 400-årsjubileum!

Datum för avgångar

6 juni: Hönö Klåva
9 juni: Styrsö
10 juni: Rörö
11 juni: Vinga
26 augusti: Björkö
27 augusti: Vinga
28 augusti: Donsö
31 augusti: Brännö
1 september: Vrångö

Läs mer om jubileumssatsningen Tillgänglig skärgård här.