Hoppa till innehåll

Nöjespark

Liseberg

Med många åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, kramiga kaniner, mat, dryck och underhållning erbjuder Liseberg aktiviteter för alla.

Förboka ditt besök

Liseberg är öppet för ett begränsat antal besökare per dag. För att minska risken för trängsel vid entréer och för att hålla räkningen på antal besökare sker försäljningen av biljetter på liseberg.se där du måste välja dag, antal biljetter och förboka din plats i parken. Du som har årskort behöver inte förboka ditt besök.

Åkattraktioner för alla smaker

Se till att ha rejält med tid, för här finns massor att göra. Vad sägs om Skandinaviens längsta och snabbaste berg- och dalbana Helix eller Mechanica som snurrar 360 grader – 30 meter upp i luften? Här finns också Europas högsta fritt-fall-attraktion AtmosFear och Balder, som utnämnts till världens bästa berg- och dalbana i trä av internationella experter. I Kaninlandet bor Lisebergskaninerna och de kramar gärna stora som små, mellan åkturerna i barnkaruseller som Flygis, Cyklonen eller de klassiska Kaffekopparna.

Är du inte så förtjust i snabba åk? Lugn, det finns flera restauranger, kaféer, spel, butiker och vackra trädgårdar att upptäcka. Sommartid har parken ett fullspäckat konsertprogram.

Sommar, höst och vinter i parken

Det är inte bara sommar som gäller på Liseberg. Hösten 2015 var det premiär för en ny Halloween-säsong på Liseberg, med gott om kalla kårar och pirr i magen. Det blev en succé och något som återkommit varje år sedan dess. Under några hårresande dagar väntar godisregn, discodans och snurriga karuseller, men också skrämmande skräckhus och hisnande berg- och dalbanor. Jul på Liseberg öppnar i november och lockar med julmarknad, nöjen och vintervakna karuseller.

Världsartister på Stora Scenen

På Lisebergs stora scen har stjärnor från hela världen uppträtt, och det årliga konsertprogrammet lockar besökare i massor. Med en uttalad ambition att bli Göteborgs bästa live-scen finns det gott om spännande musik att se fram emot.

Tillgänglighet

Läs mer om tillgänglighet på Liseberg.

Kaninlandet på Liseberg

I Kaninlandet trivs parkens yngsta besökare, hemma hos Kanne, Kanina, Lisen och Berg.Foto: Stefan Karlberg

Turbo är en av de nya attraktionerna som öppnar sommaren 2022.Foto: Quarry Fold Studio

Tempus är en av de nya attraktionerna som öppnar sommaren 2022.Foto: Quarry Fold Studio

Berg-och-dalbanan Luna öppnar 2023.Foto: Quarry Fold Studio

Luna Park är ett nytt område uppe på berget med utsikt över nöjesparken.Foto: Quarry Fold Studio