Hoppa till innehåll

Nöjespark

Liseberg

Med många åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, kramiga kaniner, mat, dryck och underhållning erbjuder Liseberg aktiviteter för alla.

På grund av rådande situation med coronaviruset är Liseberg stängt men hoppas kunna välkomna gäster så snart som möjligt under 2021. Läs mer här.

Promenadpark i väntan på lättade restriktioner

Folkhälsomyndighetens krav på en gäst per 20 kvadratmeter kommer kraftigt att begränsa Lisebergs gästkapacitet. Med plats för en bråkdel av parkens normala antal gäster återlanseras nu 90-talets promenadpark, för att på så vis ge fler chansen att uppleva våren på Liseberg.

– Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

Promenadpark innebär att Liseberg slår upp grindarna för flanörer. Attraktionerna står still, men det finns chans att promenera, njuta av planteringar och trädgårdar och leka på lekplatserna. Det är fri entré och möjlighet att köpa fika kommer att erbjudas.

– Vi vet att många av våra gäster går på Liseberg bara för att njuta av miljön. Med promenadparken hoppas vi kunna möta deras behov också, säger Andreas Andersen.

På Liseberg pågår just nu förberedelserna inför en öppning senare i vår. Arbetshypotesen är fortsatt att parken ska öppna i början av maj, men det kräver att myndigheterna fattar beslut om att den nya förordningen som reglerar nöjesparker kan träda i kraft den 3 maj som planerat.

– Vi återkommer med definitivt öppningsdatum och mer om hur gästerna kan besöka parken i år, så snart vi vet säkert, säger Andreas Andersen.

Åkattraktioner för alla smaker

Se till att ha rejält med tid, för här finns massor att göra. Vad sägs om Skandinaviens längsta och snabbaste berg- och dalbana Helix eller Mechanica som snurrar 360 grader – 30 meter upp i luften? Här finns också Europas högsta fritt-fall-attraktion AtmosFear och Balder, som utnämnts till Världens bästa berg- och dalbana i trä av internationella experter. I Kaninlandet bor Lisebergskaninerna och de kramar gärna stora som små, mellan åkturerna i barnkaruseller som Flygis, Cyklonen eller de klassiska Kaffekopparna.

Är du inte så förtjust i snabba åk? Lugn, det finns flera restauranger, kaféer, spel, butiker och vackra trädgårdar att upptäcka. Sommartid har parken ett fullspäckat konsertprogram.

Sommar, höst och vinter i parken

Det är inte bara sommar och jul som gäller på Liseberg. Hösten 2015 var det premiär för en ny Halloween-säsong på Liseberg, med gott om kalla kårar och pirr i magen. Det blev en succé och något som återkommit varje år sedan dess. Under några hårresande dagar väntar godisregn, discodans och snurriga karuseller, men också skrämmande skräckhus och hisnande berg- och dalbanor. Jul på Liseberg öppnar i november och lockar med julmarknad, nöjen och vintervakna karuseller.

Liseberg har två stjärnor i Michelin Green Guide.

Världsartister på Stora Scenen

På Lisebergs stora scen har stjärnor från hela världen uppträtt, och det årliga konsertprogrammet lockar besökare i massor. Med en uttalad ambition att bli Göteborgs bästa livescen finns det gott om spännande musik att se fram emot.

Tillgänglighet

Läs mer om tillgänglighet på Liseberg.

Jul på Liseberg

Det är inte bara sommar som gäller på Liseberg. Hösten 2015 var det premiär för en ny Halloween-säsong på Liseberg, med gott om kalla kårar och pirr i magen. Jul på Liseberg öppnar i november och lockar med julmarknad, nöjen och vintervakna karuseller.

Balder på Liseberg

Åkattraktioner för alla smaker. Se till att ha rejält med tid, för här finns massor att göra. Vad sägs om Skandinaviens längsta och snabbaste berg- och dalbana Helix eller Mechanica som snurrar 360 grader – 30 meter upp i luften?

Kaninlandet på Liseberg

Kaninlandet 2020. Liseberg nya satsning går till parkens yngsta besökare. Utöver de 13 attraktioner, spel och lekplatser som redan finns i kaninlandet kommer det här att finnas en ny attraktion, en ny temarestaurang och en ny teaterscen.