Hoppa till innehåll

Museum

Mölndals stadsmuseum

Kulturhistoria i Kvarnbyn.

Mölndals stadsmuseum är ett kulturhistoriskt museum som ligger intill forsen i det gamla industriområdet Kvarnbyn. Hit är det bara en kvarts promenad från Mölndals innerstad, som du enkelt tar dig till med buss, tåg eller spårvagn från Göteborg.

Museet har fri entré och är öppet året om. I Öppna magasinet blandas nostalgiska vardagsprylar med foton, berättelser och tankeväckande frågeställningar. Här visas föremålen utan inglasade montrar och du får lov att känna, lyssna, lukta och pröva på. Utställningen Lyx från Lindome visar museets fantastiska samling av stolar och andra möbler från 1700- till 1900-tal. Lär dig om hantverket och inspireras av stolar klädda i moderna tyger. Utöver basutställningarna hittar du alltid en tillfällig utställning med aktuellt och angeläget tema.

I museets lokaler, som en gång var strumpfabrik, finns även butik och ett mysigt kafé. Museibutiken har ett prisvärt och omsorgsfullt utvalt sortiment med en miljömedveten profil. I Forscaféet serveras både lunch och fika i det som förr var fabrikens kök. 

Missa inte muséets digitala tur och upplevelse ENTER Mölndal – Kvarnbyn, där du under en rundvandring i Kvarnbyn tar del av röster och berättelser som sätter platser och företeelser i ett sammanhang. Den guidade turen tar cirka 40 minuter och allt du behöver är en smartphone och ett par hörlurar. Vandringen är tillgänglig på både svenska och engelska. En annan digital tur finns också att uppleva intill Tulebosjöns badplats i Kållered. Läs mer på Mölndals stadsmuseums hemsida, eller på entermolndal.se.