Hoppa till innehåll

Design och konsthantverksmuseum

Röhsska museet

Design, mode och konsthantverk.

Alldeles vid Avenyn i centrala Göteborg ligger Röhsska museet. Museet visar allt från samtida design till flera tusen år gammal kinesisk keramik.

Tillfälligt stängt, läs mer här.

Röhsska museet är sedan det öppnade 1916 Sveriges enda specialmuseum för design och konsthantverk. Här presenteras historiska och samtida design och konsthantverk i tillfälliga och permanenta utställningar. I samlingen ryms konsthantverk, industridesign och mode liksom specialsamlingar av bland annat bokband, affischer, allmogetextiler och japanska träsnitt. Museets föremål berättar om skaparkraft, uttrycksvilja, stilar, moden och konstnärliga ideal under olika epoker och i olika världsdelar.

Design finns överallt och angår oss alla. Med museets utställningar och publika program ges insikter i begreppet design och den påverkanskraft den har för vår gemenskap. Med ett generöst utbud av visningar, föreläsningar och skapande workshops kan du fördjupa dig i samlingen och museets utställningsteman. Passa även på att besöka kaféet och botanisera i museibutikens designsortiment.

På Röhsskas digitala museum hittar du 10 000 objekt inom design, konsthantverk och mode.