Hoppa till innehåll

Hantverksbryggeri

Rörö öl

Hantverksbryggeri på skärgårdsön Rörö.

Rörö Öl, grundades 2020 och är ett mikrobryggeri i Göteborgs skärgård. Verksamheten startade i grundarnas garage med småskalig utrustning som ett resultat av att grannar, vänner och bekanta uppskattade det hembryggda ölet och efterfrågade om man inte kunde köpa den någonstans. Man startade i liten skala till att börja med och eftersom försäljningen gått över förväntan så satsar man på ytterligare utbyggnad och ökad kapacitet. Nyligen flyttade bryggeriet in i en del av Rörös brandstation.


I skärgården finns en lång tradition av eget hantverk, en tradition som Rörö öl vill bevara och brygga vidare på. Ölen tillägnas alla de människor som älskar Rörö för dess karga klippor, stora stenfält, sandstränder och närheten till havet.


Rörö öl samarbetar med de lokala restaurangerna och kan i samarbete med dem arrangerar båtturer, provningar, visningar m.m.

Ett basutbud med traditionella ölsorter som Lager, IPA, APA och Stout, men även säsongsöl av olika sorter under ett annat varumärke, som är framtaget i samarbete med föreningen och ölsällskapet Hönö Ölagille.


Du kan hitta Rörö Öl på restaurangerna Rörö Fiskeboa & krog och Café Röröboa samt restaurang DEG i Göteborg, i ICA butikerna på Rörö och Hönö, men även på Systembolaget.