Hoppa till innehåll

Park

Slottsskogen

Göteborgarnas stadspark, friluftsområde och gröna mötesplats.

Slottsskogen är ett vidsträckt natur- och rekreationsområde mitt i staden. Här kan du se älg, Gotlandsruss, gutefår och andra nordiska djur i den tillhörande djurparken. På sommaren finns Barnens Zoo med griskultingar, och killingar som du får klappa. Missa inte heller när det är matdags för sälar och pingviner.

Slottsskogen är en plats för avkoppling, rekreation och friluftsliv. Blandningen av planerade parkområden och naturskog skapar en fantastisk plats för allt från löpning till mysiga picknickar. I och i anslutning till parken finns det kaféer, djurpark, lekplatser och mycket mer.

Största delen av parken är vanlig naturskog, med inhemska träd som lind, bok, lönn och olika sorters ek. Metasequoior i Rhododendrondalen och ståtliga serbiska granar nedanför Björngårdsvillan är exempel på mer exotiska träd som planterats. Azaleor är också växter som inte är inhemska men som kommit att bli kännetecken för Slottsskogen i Azaleadalen.

Barnens Zoo och ponnyridningen har öppet april–september. Djurparken är öppen året runt och har fri entré. Slottsskogen är också hem till stora och små evenemang, året om. Inte minst under de sommardagar då parken fylls av musik från den populära festivalen Way Out West.

People ice skating on a small lake in Slottsskogen, Gothenburg’s main park.

Pingviner Sommar Detalj Barn

Foto: Peter Kvarnström