Hoppa till innehåll

Vetenskapsmuseum

Universeum

Välkommen till 9000 kvadratmeter äventyr.

Mitt i Göteborg ligger Universeum, Nordens största science center ­– ett sju våningar stort äventyr för hela familjen. Utforska några av Europas största akvarier, spännande experiment och en hel regnskog inomhus.

På Universeum kan du bland mycket annat utforska den svenska vildmarken, gå på expedition i regnskogen, utmana kroppen och knoppen i utställningen Hälsa, se när hajar får mat i akvariehallen, bygga med kul teknik och resa ut i rymden – eller upptäcka en unik samling giftormar i Reptilariet och besöka Kemilabbet för att utforska kemin som finns överallt inom och utom oss.

Varje dag bjuder dessutom Universeums guider på massor av roliga aktiviteter. Vad sägs om att gissa djurbajs i ett science quiz, ta reda på hur astronauter sover i rymden, träffa en regnskogsforskare eller shaman, konstruera djur av sugrör eller smaka på regnskogens skafferi? Vad som händer under just ditt besök ser du i dagens program.

Regnskogen på Universeum

18 000 kubikmeter äventyr i Regnskogen. Ett 25 meter högt kapokträd med hängbroar tar dig ut på äventyr och bjuder på mäktiga vyer över Regnskogen.

Reptilariet på Universeum

Utforska en unik samling giftormar och ödlor. I Reptilariet kommer du riktigt nära en världsunik samling med giftiga ormar och ödlor, men utforskar även spännande upptäckter inom till exempel medicin och teknik.

Kemilabbet på Universeum

Utforska kemins magi som en äkta kemist. Kemi finns överallt, hela tiden, både utom och inom oss. I Kemilabbet kan du laborera och utföra spännande experiment.

Akvariet på Universeum

Några av världens största akvarier. Universeums akvarier rymmer sammanlagt över tre miljoner liter vatten.

Rymdresan på Universeum

Bli rymdfarare för en stund. På utställningen finns 40 olika stationer att utforska. Testa på att cykla till månen eller gå en rymdpromenad.

Regnskogen på Universeum

18 000 kubikmeter äventyr i Regnskogen. Ett 25 meter högt kapokträd med hängbroar tar dig ut på äventyr och bjuder på mäktiga vyer över Regnskogen.