Hoppa till innehåll

Vetenskapsmuseum

Universeum

Välkommen till 9000 kvadratmeter äventyr.

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en kraftfull arena för utbildning och folkbildning inom naturvetenskap, teknik och hållbar utveckling.

Det stora huset mitt i Göteborg rymmer vetenskap och upplevelser om hela världen – från stora världshav och Amazonas regnskog till kemilabb, teknikverkstad och den oändliga rymden. På Universeum hittar du även Wisdome Göteborg, Sveriges största visualiseringsdom med 360°-skärm och avancerad teknik.

På Universeum får barn och vuxna kunskap och kraft att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats att leva på.

Regnskogen på Universeum

18 000 kubikmeter äventyr i Regnskogen. Ett 25 meter högt kapokträd med hängbroar tar dig ut på äventyr och bjuder på mäktiga vyer över Regnskogen.

Reptilariet på Universeum

Utforska en unik samling giftormar och ödlor. I Reptilariet kommer du riktigt nära en världsunik samling med giftiga ormar och ödlor, men utforskar även spännande upptäckter inom till exempel medicin och teknik.

Kemilabbet på Universeum

Utforska kemins magi som en äkta kemist. Kemi finns överallt, hela tiden, både utom och inom oss. I Kemilabbet kan du laborera och utföra spännande experiment.

Akvariet på Universeum

Några av världens största akvarier. Universeums akvarier rymmer sammanlagt över tre miljoner liter vatten.

Rymdresan på Universeum

Bli rymdfarare för en stund. På utställningen finns 40 olika stationer att utforska. Testa på att cykla till månen eller gå en rymdpromenad.

Regnskogen på Universeum

18 000 kubikmeter äventyr i Regnskogen. Ett 25 meter högt kapokträd med hängbroar tar dig ut på äventyr och bjuder på mäktiga vyer över Regnskogen.