Hoppa till innehåll

Vandringsled

Vildmarksleden

Leden bjuder på många fina utsiktsplatser och är ganska lättvandrad. Vildmarksleden sträcker sig 4 mil från till Skatås till Hindås och består av omväxlande grusvägar och stigar.

En klassisk vandringsled i Göteborgsområdet som sträcker sig fyra mil mellan Skatås motionscentrum och Hindås centrum mitt emot järnvägsstationen i Härryda. Den går via Kåsjön, Hornasjön och Stora Härsjön.

Leden är ganska lätt att vandra med omväxlande grusvägar och stigar, det finns inga branter att bestiga. Slutet över Getryggen kan möjligen vara lite tuffare med brant stigning och svårt att placera kängorna. Från Skatås till Maderna har Vildmarksleden samma sträckning som Bohusleden och Gotaleden. 

Det är många som uppskattar att cykla leden, detta uppmuntras så länge det sker med hänsyn till markförhållandena. Ridning är inte lämpligt, men fiske går bra på flera ställen. Det finns vindskydd vid Maderna, Stora Härsjön och cirka tre kilometer innan Hindås där det går att övernatta. 

Det går med hjälp av kartorna på Vildmarksledens hemsida att dela upp sträckan i flera etapper. Läs mer om Vildmarksleden här.

Det tar cirka tio minuter att gå till Skatås motionscentrum från hållplatsen Welandergatan.