Hoppa till innehåll

Skärgårdsö

Vrångö

En genuin skärgårdsö en kort resa från Göteborg.

Ön är framförallt känd för sin vackra natur och fina sandstränder. Här finns flera badmöjligheter och många anser att det är skärgårdens bästa badö. Bebyggelsen sträcker sig som ett bälte tvärs över ön och både områdena norr och söder om bebyggelsen är skyddade naturreservat.

Stora delar av Vrångö är naturreservat och här finns fina promenadslingor. Tärnstigen är en kortare sträcka som är anpassad för funktionshindrade och barnvagnar. På ett par punkter kan man lyssna till dramatisk Vrångö-historia i sin mobiltelefon. Fågelskådare kommer gärna hit då djur- och växtlivet är rikt.

Fisket är fortfarande en viktig näring och fiskeflottan består av sex båtar. Skärgårdsbåten lägger till i Mittvik, där finns Restaurang Ternan. Tvärs över ön, en knapp kilometer från båtens tilläggsplats, finns en stor modern gästhamn med fiskekaj, livsmedelsbutiken Tempo samt Fiskeboa Vrångö Hamnkrogen Lotsen. Besökare hittar post, affär, kiosk, bangolfsbana med mera. Övernatta kan man göra på pensionat Solviken eller på Kajkanten, hotellet där du bor i genuina och moderna sjöbodar.

Missa inte heller den gamla lotsutkiken, där du har panoramavy över bland annat Vinga fyr, Öckerööarna och fastlandet. Om du letar badplats finns en fin sandstrand söder om färjeläget.