Havet

Från kanalerna och Göta älv till hamnen och den karaktäristiska skärgården är vattnet en älskad del av Göteborg. Tar ni färjan ut i skärgården finns det många pärlor att upptäcka. Vrångös vackra promenadstigar och Styrsö Skärets årliga Alla hjärtans dag-firande är två av dem. Vill man hålla sig i stan bjuder en rofylld promenad längs Norra Älvstranden på såväl vackra vyer som mysiga kaféer och pirer där ni kommer stadens nerv riktigt nära.

Ta kärleken till nya höjder

Blicka in i varandras ögon, och ut över staden. En omtyckt utsiktsplats i Göteborg är Skansen Kronan där den hänförande utsikten är fin att dela med den som står ens hjärta närmast, gärna i solnedgången. Med franska bakverk och praliner från exempelvis Sylvain Marron lyxar ni till utflykten lite extra. Masthuggskyrkan och Ramberget är andra höjdare i sammanhanget, och om ni vill fira med en fika eller middag - och vädret inte inbjuder till picknick i det fria - ger ett besök på till exempel Guldhedstornets Café eller Heaven 23 också en hisnande utsikt.

Gröna oaser

Romantik och vackra blommor har alltid varit nära förknippade. Ströva hand i hand genom Slottsskogen, se hur långt våren har kommit i Botaniska Trädgården eller njut av tropisk värme och exotiska växter i Palmhusets rent magiska miljöer mitt i Trädgårdsföreningen. 

Mat och dryck

Utbudet är stort i mat- och dryckesstaden Göteborg! Ett förslag är att inleda kvällen med ett glas bubbel på champagnebaren Forssén & Öberg för att sedan njuta av varandras sällskap över en romantisk middag. Vad sägs om spansk hetta på Bocado, fransk dekadens på Restaurang Atelier eller avspänt kvällshäng på Bee kök &bar

Avkoppling

Ta med kärleken på spa! Ni hittar gott om alternativ i Göteborg, oavsett om ni vill relaxa eller ladda med energi. Anrika Hagabadet i centrum eller Arken med sin fina havsutsikt är två exempel för den som vill tillbringa dagen på spa tillsammans med sin hjärtevän, men det finns så klart många fler att välja på. Flera hotell i staden har Alla hjärtans dag-erbjudanden så om ni vill avrunda firandet med en god natts sömn och tillhörande hotellfrukost, hittar ni en del av dem här.

Härliga kvarter, konst och indiefilm

Strosa runt i mysiga Haga och njut av småstadsatmosfären mitt i storstan. Dela en jättelik kanelbulle på något av kaféerna i bästa Lady och Lufsen-stil eller promenera vidare ner till Magasinsgatan som blivit en given mötesplats med restauranger och butiker som erbjuder det lilla extra. Vill ni umgås i lugnare miljö en stund? Ta en paus från vardagen och njut av konstsamlingarna på något av stadens museer. Avsluta sedan dagen i biomörkret på klassiska Bio Roy eller någon av de många andra biograferna i staden.