Havet

Från kanalerna och Göta älv till hamnen och den karaktäristiska skärgården är vattnet en älskad del av Göteborg. Ute på öarna finns det många pärlor att upptäcka. Vrångös vackra promenadstigar till exempel. Vill man hålla sig i stan bjuder en rofylld promenad längs Norra Älvstranden på såväl vackra vyer som mysiga kaféer och pirer där ni kommer stadens nerv riktigt nära.

Ta kärleken till nya höjder

Blicka in i varandras ögon, och ut över staden. En omtyckt utsiktsplats i Göteborg är Skansen Kronan där den hänförande utsikten är fin att dela med den som står ens hjärta närmast, gärna i solnedgången. Med franska bakverk och praliner från exempelvis Sylvain Marron lyxar ni till utflykten lite extra. Masthuggskyrkan och Ramberget är andra höjdare i sammanhanget, och om ni vill fira med en fika eller middag – och vädret inte inbjuder till picknick i det fria – ger ett besök på till exempel Heaven 23 också en hisnande utsikt.

Gröna oaser

Romantik och vackra blommor har alltid varit nära förknippade. Ströva hand i hand genom Slottsskogen, se hur långt våren har kommit i Botaniska Trädgården eller njut av tropisk värme och exotiska växter i Palmhusets rent magiska miljöer mitt i Trädgårdsföreningen. 

Romantiska kvarter, museer och indiefilmer

Strosa runt i mysiga Haga och njut av småstadsatmosfären mitt i storstan. Dela en jättelik kanelbulle på något av kaféerna i bästa Lady och Lufsen-stil eller promenera vidare ner till Magasinsgatan som blivit en given mötesplats med restauranger och butiker som erbjuder det lilla extra. Mer romantik går att hitta vid Lejontrappan där ett stort upplyst hjärta är rest i kärlekens namn.Vill ni umgås i lugnare miljö en stund?