Nytt och exklusivt kring Fredsgatan

Det har hänt grejer i kvarteret där Fredsgatan möter Kungsgatan och Kyrkogatan. Nu har bland annat brittiska Superdry flyttat in på 1400 kvadrat med sin mix av amerikansk vintagestil och japansk grafik för både tjejer och killar. Dessutom har Best of Brands öppnat sin åttonde butik i Sverige och där hittar du en rad exklusiva varumärken som bland annat Gant, Ralph Lauren, Hunkydory och Dagmar. Ett halvt stenkast därifrån, på Kungsgatan, hittar du sedan en tid Sephora ett internationellt paradis för sminkälskare. Om du är mer för bilar finns faktiskt också en central nyhet i form av Teslas butik i Arkaden, vid Brunnsparken. Här har också Tommy Hilfiger öppnat en andra Göteborgsbutik och på andra sidan Arkaden, vid hörnet Södra Hamngatan och Fredsgatan, ligger numera Michael Kors. I slutet av året öppnade också Zara Home i Kompassen. Ett stenkast bort på Kungsgatan har Monki World nyligen öppnat. 

Matnyheter i centrum

Om du blivit törstig av allt shoppande rekommenderas ett besök Juicekällans senaste adress på NK i hörnet av Fredsgatan och Kyrkogatan. Kungstorget och Saluhallen är alltid ett hett tips när magen börjar ropa efter mat och nu finns två nyheter i närheten: puben Kungstorgets Brygghus (systerkrog med Jerntorgets Brygghus) och Teaterkällaren (öppnar i oktober). Den senare ligger i Stora Teaterns källare (ingång till vänster om huvudentrén) och är gänget bakom populära hamburgerstället The Barns senaste satsning med fokus på det sydeuropeiska köket. Kanske avrundar du dagen på OGBG vid Skeppsbron, restaurangen öppnade under sommaren 2016 och är en Göteborgsk tolkning på asiatisk street food. Om du vill övernatta i stan är nya uppdaterade Comfort Hotel Skeppsbron en trappa upp ett bra val med närhet till kommunikationer och centrala Göteborgs hela utbud av shopping, mat och nöjen.

Nordstan och Femman får ett lyft

I centrum ligger också Nordstans shoppingcenter, som erbjuder regnfri och praktisk shopping i direkt anslutning till centralstationen.  Femman, som är den del närmast stationen, har fått en ansiktslyftning med renovering och nya butiker. Under sommaren 2017 öppnade H&M en helt nyrenoverad butik som bland annat innehåller inredningskonseptet H&M Home. Tidigare har bland annat har MQ och Boomerang fått nya lokaler och underklädesbutiken Victoria's Secret har flyttat in. Sen 2016 finns också inredningsbutiken Granit här. På matfronten har bageriet Gateau öppnat på bottenplan i Femman och på ovanvåningen har Paolo Robertos restaurang Pane Fresco slått upp dörrarna. 

Avenyn med omnejd

En av nyheterna i Avenytrakten är Alvhems andra inredningsbutik (och mäkleri) i Göteborg, på Södra vägen 51. I Kopparhuset mitt på Avenyn har flera butiker etablerat sig, nu senast Holmens herr och Hunkemöller. Om du blir hungrig här är det inga problem att hitta nyheter här heller. Välj och vraka mellan burgerkedjan Vigårda, kvaterskrogen Natur och Tullens Wärdshus är alla exempel på nyheter här i krokarna. Om du blir sugen på en vinbar rekommenderas ett besök till parallellgatan Teatergatan (bakom Avenyn, mot Vasatan sett) där du sedan en tid tillbaka hittar Juan Font och Enoteca Sassi.

Det ryktas om...

... att Park Avenue Hotel ska bygga ut 900 nya kvadrat mot Lorensbergsparken under 2017, med en ny konferens- och evenemangsyta.

Bonus: 5 tips utanför centrum

Bortom centrum finns också nyheter att upptäcka. I nordost har både inredningsbutiken Lokalen GBG och Holmens marknad fått nya lokaler. Spårvagn 6 tar dig via hållplatserna Ånäsvägen och Bellevue i närheten. I Kvillebäcken på Hisingen har bland annat secondhandbutiken Kvillehyllan och Antibarbarus som serverar streetfood-inspirerad mat ett stenkast från Kville Saluhall öppnat. I närheten av Mariaplan i Majorna händer det också grejer, bland annat med nya lilla inredningsbutiken Kvart Deco. Mariaplan har fått tillökning med en ny vinbar, Vini e Liquori, och att foodtrucken Strömmingsluckan har öppnat Luckans Fisk, en modern fiskbutik med häng och mat.