Skatås är kanske Sveriges mest kända träningsområde, men har ändå så otroligt fina stigar att springa på och vatten att simma i, vilket du nu får chansen att prova. I detta swimrun tävlar man i tvåmannalag eller individuellt.

Minimal utrustning, ett swimrun för alla
I Skatås sjöar är det inte mycket utrustning som behövs för att deltaga, alla kan alltså vara med! Av arrangören erhålls obligatorisk utrustning i form av visselpipa att blåsa i ifall man hamnar i nöd samt en badmössa som måste vara påsatt under alla simmoment. Utöver det är det endast ett neoprenplagg (våtdräkt) och/eller dolme behövs för att deltaga. Alltså minimal utrustning!

Simning i Lilla och Stora Delsjön
Starten går vid Delsjöbadet som är badplatsen vid Stora Delsjön. Man kommer här få simma rakt ut i Stora Delsjön till platser man annars aldrig besöker, som fina berghällar och uddar.

Simning i vattnen mellan höjdryggarna
Uppe bland Skatås ryggar finns olika vatten insprängda, som tex Östra Långvattnet och Västra Långvattnet. Bland annat ska dessa passeras under simsträckor uppe i vildmarken bland Skatås ryggar. Alla dessa "sjöar" breder ut sig i nord-syd och har karakteristiska brantkanter i öster. Det kommer bli fina simpassager i dessa natursköna vattendrag.

Information

Här kan du läsa mer.