Göteborg  - En smakfull stad

Göteborgs Restaurangförening ”Smaka på Göteborg” startades 1999 som ett samarbete mellan Göteborg & Co och restaurangnäringen i Göteborg. Dels för att bygga upp och profilera Göteborg som kulinarisk destination men också för att främja medlemmarnas ekonomiska intressen. Föreningen är ett samarbete mellan 39 restauranger. Här hittar man allt ifrån förstklassiga gourmetrestauranger till trendiga uppstickare och enklare snabbmat.

Smaka på Göteborg arbetar även med att stärka relationerna till lokala producenter och leverantörer samt att gemensamt verka för att säkra en hög kvalitetsnivå på de råvaror som restaurangerna arbetar med. En förutsättning att få vara med i Smaka på Göteborg är att man är medlem i Visita – Svensk besöksnäring, att man har en publik restaurang belägen i Göteborg samt att man senast 2016 har någon form av miljödiplomering.

Ge bort något gott

Stundar ett jubileum? Kanske en födelsedag? Eller önskar du överraska med en oförglömlig middag? Köp ett presentkort från Smaka på Göteborg. Presentkortet gäller för alla de restauranger som finns presenterade nedan.

Köp ditt presentkort i Smaka på Göteborgs onlinebutik. 

Göteborg håller i längden

Göteborg har ambitionen att bli en av världens mest hållbara destinationer för möten och evenemang. Göteborg & Co är drivande i arbetet för hållbar utveckling ekologiskt, ekonomiskt och socialt och arbetar kontinuerligt för att transporter, hotell, mötesanläggningar och arenor ska erbjuda de miljömässigt bästa lösningarna.

Idag är Göteborgs besöksnäring bäst bland de skandinaviska destinationerna i ICCA:s (International Congress and Convention Association) hållbarhetsindex. Smaka på Göteborg är en mycket viktig del i detta och målet är att samtliga medlemmar kommer att vara miljödiplomerade 2016.

”Hållbarhet är något som arrangörer tittar alltmer på och arbetet Smaka på Göteborg gör med miljödiplomering är ett stort steg i rätt riktning. Det ger Göteborg en svårslagen fördel när vi konkurrerar om nya, stora möten och evenemang.”

Camilla Nyman, VD, Göteborg & Co