Inom folkdansen anses hon vara en provokatör och enligt den samtida dansen är hon en bakåtsträvare. Personligen är koreografen Anna Öberg intresserad av det som skaver däremellan. Nu kommer hon till Folkteatern med en pulserande rytmisk föreställning.

Solitude är ett verk som berör konflikten mellan kollektiv och individ i ett samhälle där människan uppmanas till oberoende men samtidigt går under av ensamhet. Med puls och rytm som drivkraft skapar fyra dansare samt två av Sveriges mest välrenommerade folkmusiker en föreställning med både groove och vibration. En stark förankring i den folkliga traditionen, placerad i samtiden och med utblick i något nytt.

”Jag tänker på Solitude som en parallell verklighet skapad av olika tillstånd av puls och rytm. Puls som förför och förgör, som förvrider, förskjuter och utmanar våra sinnen och den verklighet vi tar för given. Tillstånd av samhörighet och ensamhet – jag skulle vilja dela dessa ytterligheter med publiken.” – Anna Öberg

”Solitude är lättsam, men inte lättviktig.”
”… i det här rummet är alla lika inkluderade och välkomna, oavsett ålder, förförståelse eller rytmkontroll.”
Dagens Nyheter

Koreograf: Anna Öberg
Dansare: Viktor Fröjd, Lotta Johansson, Anita Langødegård, Anna Öberg
Musiker: Petter Berndalen, Olof Misgeld
Ljusdesign: Anton Andersson
Ljuddesign: Elize Arvefjord
Ljudtekniker: Sigge Krantz
Produktion: Dansnät Sverige

Samproduktion: Norrlandsoperan, Västmanlandsmusiken, Jönköping kommun, Kultur i Väst, Rum för Dans, Dansstationen

Solitude har tidigare turnerat med Dansnät Sverige i Västerås, Umeå, Vara, Malmö, Stockholm, Linköping, Falkenberg, Kungsbacka, Värnamo, Jönköping och Uppsala.

Information

Här kan du läsa mer.