De aktiviteter och upplevelser vi tipsar om har covid-19-anpassat sina verksamheter. Följ myndigheternas råd och restriktioner, tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du känner dig sjuk. Läs mer på goteborg.se/covid19

Hemestra på hotell

Många av Göteborgs hotell erbjuder paket som förvandlar ett par lediga dagar till en fullfjädrad semester. Njut av fluffiga kuddar, room service och en välförtjänt paus från vardagen. Allt i enlighet med rådande restriktioner, förstås

Låt restaurangen komma till dig

Göteborgs restauranger kämpar för att fortsätta erbjuda fantastisk mat i speciella tider. Unna dig allt från Michelin-take-away och gourmetmatkassar till välsmakande laga-själv-paket under sportlovet. 

Skidor, fart och fläkt

Visste du att Göteborg har en egen skidanläggning? Med lift, skiduthyrning och härliga åk! Antal personer i backen är begränsat till 50 åt gången. Brudarebacken i Delsjöområdet drivs av Göteborgs Skidklubb, och information om när backen är bemannad hittar ni på deras hemsida här

Och visst, det finns inga alper i Västsverige, men det finns fler skidalternativ! Alebacken ligger bara 15 minuter från Göteborg och bjuder på fina åk under hela sportlovet. Föredrar du längdskidor finns Skidome, där snö inomhus året om garanterar fina spår oavsett vad det nyckfulla Göteborgsvädret hittar på.

Om du hellre håller dig borta från snö kanske hinderbanan i Kviberg lockar? Eller utmanande mountainbikleder. Självklart finns det gott om löpslingor och utegym också. Det är lätt att hålla igång på ett säkert sätt under sportlovet i Göteborg! 

Vinterbada

Den iskalla aktiviteten vinterbad är hetare än någonsin, du hinner knappt få upp ett hål i isen innan det fyllts med badsugna kicksökare. Självklart finns det många vinterbad att upptäcka i Göteborg och Västsverige. Kika på vår Instagram Guide till 10 badplatser i Göteborg här, eller besök Västsveriges samlingssida för vinterbadtips här

Lek och bus utomhus

Visste du att du kan hitta både grottor och regnlekparker i staden? Upptäck någon av Göteborgs alla lekplatser – det finns gott om pärlor för dig som har sportlov.

Selfies, klot, klättring och käglor – Aktiviteter inomhus

Rosiga kinder och fartvind i all ära, det finns så klart saker att göra inomhus också.

Milajki Style Factory Selfie Scenario Pop Up Portal är Sveriges första upplevelseportal för färgstarka och multi-sensoriska installationer i video- och fotovänliga miljöer och selfie-scenarios att dela i sociala flöden. Deras verksamhet är anpassad efter rådande rekommendationer med max 8 besökare åt gången och tidbokning. 

Boulebar Rosenlund lockar med en atmosfär som för tankarna till södra Frankrike, där det välbekanta ljudet av klot mot grus bara överröstas av skålande pastis-glas.

Stig till toppen av världen, eller klätterväggen åtminstone, på Fysiken Klätterlabbet. Välj mellan bouldering (låga väggar som inte kräver någon förkunskap) eller höga repväggar för dig som vill ta dig högre. På sportlovet erbjuds prova-på-klättring med instruktör på Klätterlabbet Partille, måndag-fredag mellan kl. 12:00 och 17:00. Max 10 personer per timme, först till kvarn gäller och priset ligger på 100 kr per klättrare. Verksamheten är anpassad enligt rådande restriktioner och rekommendationer. Läs mer på Klätterlabbets hemsida.

Slå ner käglor, spela shuffleboard eller utmana en vän i femkamp! Star Bowling har flera sportlovserbjudanden, allt i enlighet med rådande restriktioner förstås. 

Vandra och vintergrilla

I Göteborg är det nära till naturen var du än är. Upplev naturområden mitt i centrala stan eller ta dig ut till någon av vandringslederna en bit utanför centrum. Gotaleden fick internationell uppmärksamhet under 2020, låt den leda dig till Garveriet i Floda, där hållbar mat och fika blir en perfekt paus. 

Eller passa på att kombinera vandringsturen med en mysig grillstund! Göteborg har gott om vackert belägna grillplatser vid skogar, sjöar och hav, där du kan mysa med familjen eller de närmaste vännerna. 

Kolla in utomhuskonst

Göteborg svämmar över av konst i det offentliga rummet, om du bara lyfter blicken lite grann. Spana in statyer, gallerifönster, gatukonst och brunnslockspoesi – och missa inte den 21 kilometer långa konstrundan inom projektet Sätt färg på Göteborg.

Luncha och fika utomhus

Göteborgs restauranger bjuder på vinteröppna uteserveringar, parasoller, inglasat och infravärme så att du kan upptäcka stadens kulinariska landskap på ett säkert sätt.

Besök slott och herrgårdar

Gör en dagsuftlykt till de några av de fantastiska slott och trädgårdar som finns bara minuter från innerstaden. 

Strosa i parker och trädgårdar 

Botaniska trädgården, Hisingsparken, Kungsparken och Slottsskogen är bara några av Göteborgs fantastiska parker och trädgårdar. Upptäck en ny favorit 2021.

Upplev staden vid vattnet

Göteborg har vuxit fram längs med Göta älv. Upptäck konst på Norra älvstrandens kajpromenad, testa olika vandringsleder i skärgården eller koppla av med en fika i Lindholmshamnen.