Med närhet mellan stad och hav

Längs med kusten breder skärgården ut sig som ett pärlband av öar. Bara en kort resa från centrala Göteborg hittar du pittoreska gränder, ljuvliga stränder, naturreservat och fina promenadstigar. Att ta turen till skärgården är ett hett tips, men även inne i staden finns vackra platser där du kan njuta av vattnet. Nedan hittar du ett urval av våra favoritplatser – både i skärgård och stadsmiljö.

En blomstrande älvstrand

Med de ikoniska lyftkranarna som fond växer ett blomstrande och havsnära område fram längsmed älven. Eriksberg, Lindholmen och Jubileumsparken hittar du på Göta älvs norra sida. Här förgylls tillvaron av härliga promenadstråk, långa bryggor, en arkitektritad bastu och båthamnar där du kan njuta av vågornas brus. På älven kan du även paddla kajak eller ta en tur med sightseeingbåten Paddan.

Skärgården

Strax utanför staden hittar du havet och den vidsträckta skärgården. Hit kommer du enklast med spårvagn till Saltholmen och sedan vidare med skärgårdsbåtarna. Öarna är fyllda av pittoreska gränder, fina promenadstigar och bad för både stora och små.

Du tar dig enkelt ut i skärgården på en och samma biljett eftersom både färjor och bussar ingår i kollektivtrafiken. Du kan även cykla till Saltholmen och ta med dig cykeln till skärgården. Väl framme finns det gott om aktiviteter som sälsafari, fisketurer, spännande matupplevelser, bad och båtutflykter.