Parker

Når folk i Gøteborg skal have lidt frisk luft og en rask gåtur, tager de ofte ud til Slottsskogen, en kæmpestor naturpark i byens sydvestlige hjørne. Det meste er skov med åbne lysninger ind i mellem, og fra tre udsigtspunkter får man et fantastisk overblik over byen.

Vil I gå en længere tur eller måske være lidt vildere og sejle i kajak, så er Delsjön naturområdet sydøst for byen et rigtigt godt sted. Der er 2 forbundne søer (kaldet ”Stora” og ”Lilla” – af åbenlyse grunde!) med træklædte klippeklinter, og masser af skov og små dale, der bare skal nydes. Om vinteren er her faktisk nogle gang muligheder for alpint skiløb – med lidt godvilje!

Hvis I er til raffineret havekunst, udsøgte samlinger af planter og vækster og store, hyggelige planer, perfekt til en picnic, så bør I besøge byens botaniske have, Göteborg BotaniskaTrädgård, sydvest for centrum. Det er en af de fineste af sin slags i Europa, og bestemt værd etbesøg – også selvom man ikke er have-entusiast. Her er op imod 20.000 plantearter, blomster, træer, smukt spredt over det 175 hektarer store område.

Her kan I finde meget mere om Gøteborgs parker oggrønne områder.

Skærgården og øerne

Øerne i den sydlige del af Gøteborgs skærgård ligger faktisk bare en kort sejltur fra Saltholms Terminalen i den sydvestlige del af byen; I kan tage sporvognslinie 11 fra Centralstationen og ud til terminalen. De nærmeste øer er StyrsöVrångö og Donsö. Et besøg på øerne giver et godt indtryk af livet på vestkystens øer. Her er smukt med mulighed for gåture og svømmeture fra de hyggelige små strande.

Vil I vide mere om, hvordan I kommer lidt længere væk til den nordlige del af vestkyst skærgården, så kan I kontakte et af Gøteborgs turistkontorer her.