Julemarkeder

I tiden op tiljul bliver byen et stort julemarked med markeder flere steder; f.eks. påNordstan indkøbscenter, i Haga-kvarteret, i Kronhuset og på Gustav Adolfs Torgsamt udenfor byen i de smukke bygninger og parken på Gunnebo Slott. I Liseberg kan I opleve byens førende jule-eventmed godt og vel 5. mio. elektriske julelys og Sveriges største julemarked.

Sådan undgår I at fryse

Til at holde varmen kan det anbefales at snuppe en indendørs kaffepause alias en ‘fika’ (svenskernes uofficielle favorit disciplin) i det charmerende Haga-kvarter med de brostensbelagte gader. Prøv f.eks. at bevæbne jer med hjemmelavede lussekatter, den traditionelle jule-safranbolle, eller en legendarisk berømt kanelbulla i Café Husaren.

Julbord – velkommen til den overdådige svenske juletradition

På Julbordet, den svenske julefrokost tradition, finder I en lang række svenske favoritter som marinerede sild – på 100 måder. patéer, røget rensdyrkød og gravad laks. Og som traditionerne foreskriver det: Sild – og alt det andet – skal svømme i øl og snaps.

Gøteborg er en by for ægte foodies

Er I på udkig efter en gedigen vinter-gourmetmiddag, så er det værd at bemærke, at Gøteborg er en by for madelskere og har hele 5 Michelin-restauranter. I kan forvente stor vægt på alt godt fra havet; Gøteborg er ikke for ingenting berømt for skaldyr.

Mødesteder i juletravlheden

I den kolde december mødes mange voksne ved de udendørs gløgg-hytter for at få varmen og nyde at dyppe de klassiske peberkager i den rygende varme gløgg. Er I ikke til det, er der altid varm kakao, som kan nydes på én af Gøteborgs hyggelige caféer.

Læs mere om jul, julemarkeder og jule-oplevelser i Gøteborg på www.goteborg.com.