Gøteborgs Kulturkalas

Gøteborgs Kulturkalas er en stor gadefest … med sådan ca. 1 000 000 deltagere! Det hele foregår i festivalområdet icentrum af byen – og al underholdning er gratis. I vil I kunne opleve livemusik, dans, design/mode, film, gadeartister, kunsthåndværk, historie, komedie,poesi og teater. For bare at nævne noget af indholdet! Den 6 dage lange festival finder sted i august – og alle er inviteret!

Gøteborgs Konserthus

Gøteborgs Konserthus har til huse i en art deco bygning,opført i 1935, der både rummer banebrydende arkitektonisk design og giver pladstil akustik i verdensklasse i koncertsalene. Gøteborgs Symfonikerne harhjemsted i Konserthuset, og spiller her hvert år en stribe klassiske koncerterunder ledelse af nogle af verdens dygtigste dirigenter. Konserthuset ligger påGötaplatsen i samme bygning som Gøteborg Stadsteater og Gøteborgs Konstmuseum.Foran bygningen står et af Gøteborgs vartegn, Poseidon statuen. I kan ikkeoverse den imponerende bygning, og I bør afgjort ikke gå glip af et besøg her.


Gøteborgs Opera                                      

Gøteborgs Opera har sceneteknik i verdensklasse, berømt akustik, et utal af øvelokaler til kunstnerne, og et eget bibliotek med 15 tons noder og partiturer. Og så er der naturligvis opera, dans, koncerter og musicals, alt sammen samlet under et tag. Man kan kun sige: Imponerende! Hvis I ikke når en af forestillingerne, så tag med på en guidet rundvisning, eller nyd en lækker frokost i operaens restaurant langs kajkanten.

Världskulturmuseet

Hvis I godt kan lide oplevelsen af at blive udfordret og provokeret af udstillinger og en profil, der tager globale problemstillinger alvorlige, så er Världskulturmuseet, ved siden af det forbløffende Universeum videnskabsmuseum lige et sted for jer. Her kan I forvente at skulle bruge hovedet, at opleve storartet formidlede udstillinger, samtidskunst og at møde alverdens kulturer gennem kunst, musik, dans og film.