Vi har sikkert glemt flere, men her kommer våre tips til restauranter og barer i Göteborg. 

Når du ankommer Göteborgs central handler det om å finne frem til noe godt å spise innen gangavstand. Hvor du kan puste ut og utforske terrenget. Her følger våre tips til gode alternativer i nærheten av centralen. 

Herlig kaffe kun 500 meter unna centralen

Bar Centro er det rette stedet å starte (og avslutte) enhver tur til Göteborg. Kun 500 meter fra centralen finner du Bar Centro som har et stort utvalg av vin og bobler. Her får du også espresso og kaffe av beste slag. Sitteplassene er ikke mange, men på sommerstid er det bare å ta seg til rette der hvor solforholdene er best. På kvelden forvandles baren/kaféen til en hyggelig og koselig restaurant med enkle, men delikate småretter. 

En foodtruck 110 meter fra centralen

Selv om køen til Jinx Foodtruck kan være lang er det virkelig verdt ventingen. Her serveres magisk Asia-inspirert Streetfood med flust av koriander og gode smaker. De vegetariske bunsene med fritert Tofu er en favoritt. 

En ekstraordinær matbit - 1000 meter fra centralen

Magasingatan er et fast mål for alle som er ute etter shopping, fika og ikke minst god mat. Her finner du Basque som har spesialisert seg på å gjøre luksuriøse baskiske Pintxos. Begynn med en eller ti, det er vanskelig å stoppe! Et annet tips er Bocado som serverer spanske smaker midt i hjertet av Göteborg.

En prisbelønnet designbar bare en båttur(!) fra centralen

En av de beste måtene å oppleve Göteborg er gjennom å hoppe på fergene. Båtene er superhyggelige og du kan sitte inne eller uten på reisen over til Hisingen. Gå på ved holdeplassen Lilla Bommen og hopp av på Lindholmspiren. Her finner du Cuckoo`s Nest, hotellbaren på Radisson Blu Riverside. Cuckoo`s Nest er en bar utenom det vanlig og har vunnet Europian Hotel Design Awards 2013 og har tidligere blitt kåret til Europas best designede bar. Synk ned i Chesterfield inspirerte møbler og nyt drinker av høy klasse. 

Når kvelden nærmer seg og magen begynner å rumle er det på tide å finne et sted å spise middag. 

  1. Hvor skal du gå? 
  2. Hvor skal du booke i bord imorgen? 

3 topp steder når du glemmer å booke bord

I Göteborg er det aldri vanskelig å finne god mat til middag, men om dere er mange og vil være sikre på å få plass så anbefaler vi å booke bord på forhånd. Men er du for sent ute så er det fortsatt mange gode alternativer. 

Björns Bar ligger et steg ned fra en av Göteborgs Michelin-restauranter, Koka. Her behøver du ingen bordbestilling - eller retter sagt: det går ikke å booke bord. Gjør som stamgjestene å møt opp når restauranten åpner kl 17. På menyen finner du alt fra Fine De Claire-østers til biff og mye annet godt. 

Den lille taco-restauranten Little Meats er ekstremt populær. I blant blir det ganske trangt her, men maten blir servert raskt og gjestene beveger seg fort videre. Akkurat som på Björns Bar går det ikke å booke bord, så her bør du være tålmodig. Vår anbefaling er Tacoen med Portabello, "Hongos". Den er helt fantastisk. 

Tredje Långgatan er fylt med populære restauranter. Kafe Magasinet er et populært vannhull både dag og natt, og er et bra alternativ når du er sent ute og ikke får plass på for eksempel Made in China eller Taverna Averna. Prøv ut pizzaen eller prøv den gode høstsalaten - full av syltede grønnsaker og annet godt. 

5 fiskerestauranter for deg som elsker havet

Når du er i Göteborg skal du selvfølgelig prøve en av fiske-og skalldyrsrestaurantene i byen. Her kommer våre anbefalninger til noen av de fremste fiske- og skalldyrsrestaurantene i Göteborg. 

Sjömagasinet er en av Sveriges mest velkjente fiskerestauranter. Den fantastiske plasseringen ved vannet gir en ekstra god følelse når du nyter god sjømat.  

Fiskekrogen er en institusjon blant Göteborgs skalldyrsrestauranter og må oppleves. Er du ute etter mer klassiske retter av høy kvalitet bør også ta turen innom den delen av restauranten som heter "Bifångst". Her skifter menyen utifra hva kokene har fått fra fiskerne den dagen. 

Heaven 23 serverer retter etter sesong med nordiske innslag. Her finner du mange interessante retter med svenske ingredienser.

Fransk-svensk stemning på Restaurang Isabelle. Nyt fersk fisk kun et stenkast fra Avelyn, Göteborg sin mest kjente shoppinggate.  

3 restauranter der Asia møter Sverige

Å kombinere västsvenske smaker og råvarer med japanske metoder har blitt en folkesport blant kokkene i Göteborg. Her er noen restauranter du bør prøve

I Göteborg personifiseres høykvalitets sushien der fokuset ligger på råvarer og kokkekunst av Hoze Seruda. Hans lille restaurant Hoze tar bare seks gjester av gang så her må dere booke bord på forhånd. 

Björk & Bambu er en hjemmekoselig liten restaurant i Linnéstaden som overrasker og imponerer med store smaker. Ikke gå glipp av den grillede havskrepsen. 

Vrå er en svensk-japansk kjærlighetshistorie. Restauranten drives av kokkene Sofia Bodovic og Rebecca Olsson og ligger inne på Clarion Hotel Post rett ved sentralstasjonen. 

Trenger du flere tips til asiatiske restauranter i Göteborg? Les guide til 8 asiatiske restaurantperler

2 pizzeriaer som stikker seg ut 

Glad i Pizza? Hopp over de tradisjonelle stedene og test en av følgende spennende steder. 

Brewers Beer Bar er en moderne øl-bar med et enormt utvalg av mikrobrygget øl. Og noen av de beste pizzaene du finner i Göteborg. Her får du blant annet toppinger som gresskar, engelsk cheddar, brie, hasselnøtt og gudene vet hva. Smakene er hvertfall helt fantastiske. Om sommeren har Brewers Beer Bar også en av byens herligste uteserveringer. 

Pizzaen smaker kanskje aller best i Napoli, men Gibraltargatans BOV (brød og ved) er ikke langt unna. Velg mellom Margherita, Marinara og Dagens BOW og nyt den rustike og familiære atmosfæren. Vil du lage din egen? Kjøp med ingredienserne fra delikatesse og grønnsaksbutikken som ligger i samme lokale. 

3 bra steder for mat og naturvin

Får du ikke nok av drikke med et særpreg? Her er et par steder du bør notere ned. 

Ta turen til Spisa på Övre Husargatan og be om få sitte i baren som løper langs det åpne kjøkkenet. Om de sier at det finnes ledige bord i restaurantdelen - takk nei. Fra en plass i baren har du perfekt utsikt og kan følge kokkenes arbeid i detalj. Som mat-tv, bare mye bedre.

Vinlisten er lang og det finnes mye biodynamisk og naturlig å velge mellom. Vær snill mot din sommerlier så kommer hun eller han til å ta deg med på en reise utenom det vanlige. 

På den helvegetariske kroen Folk tar de kål og beter til neste nivå. Test for eksempel "råbiffen" på malt gulbete. Helt fantastisk! Dessuten har du et stort utvalg av naturvin til overkommelige priser - rød, hvit eller rosé. 

Et siste tips er La strega. En italiensk familierestaurant med høye ambisjoner hva gjelder mat, drikke og bærekraft. En favoritt blant foodies og matskribenter.