Fun facts

 • Göteborg har 260 trikkevogner, som tar deg rundt i byen og ut til skjærgården.
 • I Göteborg finner du "verdens" største kanelbolle. Bollen selges på kafé Husaren i bydel Haga. 
 • Göteborg har en helt fantastisk skjærgård hvor det går flere ferger og båtturer gjennom hele året.

Her blir man aldri mett på inntrykk – og heller ikke på måltidsopplevelser. Det skjer mye i Göteborg av konserter og festivaler og det er en av grunnene til at en spontantur til Göteborg er enkelt og morsomt!

Ute etter storbystemning og shopping som står til gull? Da er Göteborg stedet å dra til!

En annen ting med Göteborg man kanskje ikke så ofte tenker over er nærheten til skjærgården. Her er det mange fine steder, severdigheter og øyer å besøke.

Enten du reiser med familie eller venner, så kan en tur til Göteborg virkelig anbefales!

Opplevelser rett utenfor Göteborg

Utvid storbyopplevelsene med seks ulike reisemål, like utenfor Göteborg. En kjapp tur ut fra bykjernen i Göteborg kommer du til plasser som byr på fantastiske opplevelser. For å gjøre det enkelt for deg har vi valgt ut seks steder som byr på det lille ekstra og er enkle å besøke.

Opplev Göteborg

 • Ut etter inspirasjon til din tur til Göteborg, sjekk ut våre 13 anbefalte ting å gjøre i Göteborg.
 • Interessert i å utforske den spennende kulturen i Göteborg? Da anbefaler vi å lese våre kulturguide.
 • Les også våre guider for jente- og gutteturer i Göteborg
 • Utforsk Göteborg på sykkel, sjekk ut våre sykkelguide til Göteborg
 • Ønsker du en avslappende spa-behandling under ditt besøk? I Göteborg finner du mange spa- og velværesentre
 • Hvert år arrangeres det mange spennende, morsomme og hyggelige events i Göteborg. I vår Eventkalender får du full oversikt over de største eventene som skjer i Göteborg. 
 • I Göteborg er det mange fine strender, som er helt perfekt om du liker å kombinere storbyliv og shopping med strandliv og bading. Se våre 8 anbefalte badeplasser i Göteborg.
 • Bli med på en guidet båttur i storbyen! Paddanturen er en av de mest populære og mest velkjente måtene å oppleve Göteborg på.
 • Slottsskogen er göteborgenes bypark, friluftsområde og grønne møteplass. Parken ligger rett ved sentrum og i hjertet av byen.

Det er mange måter å reise til Göteborg

 • Tog: NSB har daglige avganger fra Oslo S direkte til Göteborg. Spar miljøet og ta toget. Billetter kjøper du direkte på nsb.no
 • Buss: Nettbuss har flere avganger om dagen til Göteborg. Bussene går fra Oslo bussterminal og stopper midt i Göteborg sentrum. 
 • Fly: Widerøe har daglige direkte flyvninger til Göteborg-Landvetter lufthavn. Flyturen tar ca 1 time og toget fra Landvetter til Göteborg bruker 30 minutter til byen.
 • Bil: Bilturen fra Oslo til Göteborg tar litt over 3 timer. Vi anbefaler alltid å handle på veg hjem. Les våre tips handle på veg hjem tips.

Kollektiv transport

I Göteborg er det enkelt å komme seg rundt. Her kan du ta buss, trikk og båt på samme billett. Billetter får du kjøpt hos alle Västtrafik´s utsalgssteder og på turistinformasjonen i byen. Pressbyrån og 7-Eleven er de vanligste utsalgsstedene. Billetter kan også kjøpes via appen Västtrafik To Go.  Med Appen Reseplaneraren kan du enkel sjekke reiseruter, tider og rutetabeller for trikk, buss, båter og tog. 

Les vår artikkel om hvordan du reiser med trikk og ferge i Göteborg for gode tips

Sykkel

Du kan også utforske Göteborg på sykkel. I byen finner du hele 60 sykkelstasjoner fra Styr & Ställ. Disse syklene er alltid gratis de første 30 minuttene, uansett hvor mange du leier den i løpet av dagen. Den andre halvtimen koster 10 sek og tredje 20 sek.

Taxi

Hvis du ønsker å benytte deg av Taxi for å komme deg rundt i Göteborg, har du flere alternativer. Godkjente taxier har alltid et gult nummer på taket. Taxi prisene i Sverige er ikke regulerte og prisene kan derfor variere en del. Det er kundens ansvar å sjekke prisen på forhånd, så vær derfor oppmerksom når du tar Taxi rundt i byen. 

Under kan du laste ned et detaljert kart over Göteborg sentrum, hvor det er satt inn landemerker og parkeringsplasser. Kartet er perfekt til å laste ned på telefonen før du ankommer byen. 

Bo i Göteborg

Om du er på en romantisk weekendtur, familieferie eller på konferanse - så finner du overnatting i Göteborg som passer ditt behov. Göteborg er en Europas mest bærekraftige hotellbyer, så er du opptatt av miljøet finner du gode overnattingsmuligheter her.

Ønsker du å bo nærme hovedgaten - Avenyn - når du er i Göteborg anbefaler vi å sjekke denne oversikten. 

I Göteborg ligger det flere hoteller som har vunnet priser for sitt unike og fantastiske interiør. Les mer om designhoteller i Göteborg

Göteborg har også en godt utvalg av budsjettvennlige hosteller.

Tips til spennende restauranter og barer i Göteborg

La maten og drikken guide deg gjennom Göteborg. I Göteborg finnes det et enormt utvalg av fantastiske utesteder, restauranter, kaféer og barer.